Schwarzwaldská roláda
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 26. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Niet veľkonočného stola, na ktorom by chýbalo niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre. Zobraziť celý popisNiet veľkonočného stola, na ktorom by chýbalo niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre. Na mojom stole – doma i v hoteli – však aj vtedy platí, že v jednoduchosti je krása, elegancia a dokonalá chuť. Nemusí byť plný tanier, dezertu stačí zopár detailov, aby zaujal.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
150 g |
|
130 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
Plnka: | |
300 g (aj so šťavou) |
|
20 g |
|
300 g |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
Ganache: | |
150 ml |
|
100 g |
|
15 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do hustej peny. Preosejme múku s kakaom, zľahka zamiešame do vaječnej zmesi. Do cesta primiešame roztopené maslo. Vylejeme na plech s papierom a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri 170 °C 10 minút.
- 2
Plnka: Višne scedíme a vykôstkujeme. Šťavu doplníme vodou na 250 ml. V troche šťavy zamiešame Zlatý klas, zmes vlejeme do horúcej zvyšnej šťavy a uvaríme ako puding. Odstavíme, primiešame višne a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Z upečeného piškótového cesta stiahneme papier. Na jednu polovicu cesta po dĺžke rozotrieme višňový krém a na celú roládu natrieme šľahačku. Roládu rolujeme zo strany, kde je natrený višňový krém.
- 3
Ganache: Smotanu prevaríme a nalejeme na nadrobno nasekanú čokoládu. Metličkou miešame, až kým sa neroztopí. Pridáme maslo a zamiešame. Necháme vychladnúť. Touto ganache polevou natrieme celú roládu a zákusok dáme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu