Šašlík z jesetera
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
48 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup- Filé jesetera nakrájame na väčšie kúsky
(100 – 120 g), ktoré naložíme do nahrubo
nakrájanej cibule s mletým čiernym korením
a odložíme na 24 hodín do chladničky.
Marinovaného jesetera napichujeme striedavo
s citrónom a limetkou na ihly zvané
šampury.
- Rybu počas grilovania pravidelne otáčame,
približne každé 2 minúty, aby sa
nepripiekla a potierame šťavou, ktorá
vznikla pri nakladaní. Čas potrebný na grilovanie
by nemal presiahnuť 8 minút, aby sa
ryba nezačala vysúšať a nestrácala na kvalite.
Je veľmi dôležité, aby sme rybu solili
úplne nakoniec.
- Šalát: Baby špenát, sušené paradajky
a olivy posekáme na väčšie kúsky. Z medu,
citróna, soli, čerstvo mletého čierneho
korenia a olivového oleja pripravíme zálievku a všetko spolu
zľahka premiešame. Podávame s granátovým jablkom.
|