Šamrole

Šamrole s parížskou šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: petullka

8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto rozbalíme a rozrežeme na 8 pásov.
  2. Každý pás omotáme na kovovú trubičku. Neviem, často vidím v receptoch, že trubičky potierajú maslom, ja nikdy nepotieram a idú mi ľahko dole.
  3. Trubičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút do zlatista.
  5. Po upečení chvíľku počkáme a ešte horúce dáme dole z trubičiek, necháme vychladnúť na mriežke a ozdobíme. Teraz som zdobila rozpustenou bielou čokoládou a nasekanými pistáciami.
  6. Zvyčajne ich polievam mliečnou čokoládou a často ich v nej aj celé máčam.
  7. Na krém si zohrejeme smotanu s čokoládou vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa nám to celé prepojí. Vychladnutú hladkú zmes dáme do chladničky, ideálne na noc. Potom vyšľaháme mixérom. Opatrne, aby sme šľahačku neprešľahali!!! Ja som mixovala len pár sekúnd a bola super tuhá.
  8. Zvyčajne sa dáva aj stužovač, ale ja som použila 36%-nú smotanu a túto čokoládu z Lidla a stužovač nebol potrebný. Niekedy dávam Kinder čokoládu a niekedy horkú 74%-nú, ale táto je pre mňa naj, používam ju vždy pri pečení, nedám na ňu dopustiť.
  9. Trubičky potrieme zvnútra džemom a pomocou zdobiaceho vrecka naplníme čokoládovou šľahačkou. Hotovo!