Šalátový prívarok s bravčovým mäsom

rein - fotkarein, 27. novembra 2011
Šalátový prívarok s bravčovým mäsom
Foto: rein

Recept je hlavne rýchly,pôvodne som ho robil s volským okom a teraz som ho vylepšil s duseným mäsom.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 kg
1/2 l
1 PL
1 KL
1 KL
1 malá
2 PL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Na oleji si orestujeme cibuľku,pridáme na plátky naklepané bravčové mäso,ktoré trošku opečieme a podlejeme vývarom.Osolime,okoreníme,pridáme trošku červenej papriky a drveného kmínu.Dusíme do mäkka.

  2. 2

    V druhom hrnci si urobíme zápražku,ktorú zalejeme mliekom.Po prevarení dochutíme soľou,cukrom a octom.Na koniec pridáme hlávkový šalát nakrájaný na drobno,zamiešame a odstavíme.

  3. 3

    Uvarené zemiaky rozmixujeme,do ktorých sme pridali trošku masla a vlažného mlieka.

Diskusia k receptu

danculka
Robievam to väčšinou v sezóne,keď je veľa šalátu,super jedenie,chválim....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia