Zeleninový šalát

Šalát zo zelenej zeleniny s tofu a quinoou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Vo vriacej osolenej vode oblanšírujeme fazuľkové struky a nakrájané hráškové struky. Scedíme a schladíme v studenej vode.
  2. Špenátové listy prepláchneme studenou vodou, osušíme. V panvici s trochou sezamového oleja opečieme plátky tofu.
  3. Do taniera naukladáme špenátové listy, blanšírované struky, uvarenú quinou a opečené tofu. Na vrch dáme štvrtinu očisteného a nakrájaného avokáda, posypeme sezamom a plátkami reďkovky.
  4. Celý šalát prelejeme octom zmiešaným so sezamovým olejom a mierne ochutíme sójovou omáčkou, prípadne ešte soľou, ozdobíme koriandrom.