Tekvicový šalát
Šalát z pečenej tekvice s kozím syrom a karamelizovanými vlašskými orechmi
Autor receptu: ellie17
Ľahký a moderný šalát*, ktorý spája sladkosť pečenej tekvice, krémovosť kozieho syra a chrumkavé karamelizované vlašské
orechy. Ideálny ako ľahký obed, večera alebo štýlové predjedlo. Kombinácia textúr a chutí pôsobí sezónne, výživne a elegantne.
|
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Tekvicu umyjeme, necháme so šupkou a nakrájame na menšie mesiačiky alebo kocky. Premiešame ju s 1 PL olivového oleja, soľou a korením. Pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 190 °C približne 20 minút, kým nezmäkne a jemne nezhnedne.
- Na panvicu dáme med a keď sa začne jemne roztápať, pridáme vlašské orechy. Miešame asi 2–3 minúty, kým sa orechy neobalia a nezačnú voňať. Presunieme ich na papier na pečenie a necháme vychladnúť.
- Zmiešame 2 PL olivového oleja s jablčným octom a citrónovou šťavou. Dochucujeme soľou a korením podľa chuti.
- Na tanier rozložíme listy špenátu. Pridáme pečenú tekvicu, kúsky kozieho syra a posypeme karamelizovanými orechmi. Polejeme dresingom.