Mungo šalát

Šalát z naklíčenej fazule mungo s mangom

Autor receptu: redakcia

Neuveriteľne šťavnatá zmes klíčkov a sladkého ovocia je to najlepšie, čo si môžeme v jarnom období naložiť na tanier.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Naklíčenú mungo fazuľu namočíme na 10 minút do studenej vody. Medzitým olúpeme mango a obkrojíme dužinu od kôstky. Dužinu nakrájame na drobné kocky. Granátové jablko rozkrojíme a vyklepeme z neho červené šťavnaté semienka.
  2. Namočenú naklíčenú fazuľu prepláchneme vodou, scedíme a necháme odkvapkať. Fazuľu, nakrájané mango a semienka granátového jablka dáme do misy. Všetko pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a premiešame.
  3. Mandľové lupienky opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. Na dresing zmiešame v miske jogurt, citrónovú šťavu, med a nasekanú pažítku.
  4. Šalát rozdelíme na taniere, posypeme ho lístkami mäty a opraženými mandľovými lupienkami. Dresing ozdobený pažítkou podávame zvlášť.