Šalát z mikrobyliniek s čerstvou kravskou hrudkou

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 12. apríla 2021
Šalát z mikrobyliniek s čerstvou kravskou hrudkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 g čerstvá
 mix (pažítka, kôpor, petržlenová vňať)
150 g
1 ks
50 g
1 zväzok
 (výhonky hrášku, brokolice, kapusty...)
Dresing:
1 g
1/2 strúčika
50 ml
2 PL
80 ml
50 ml
20 g
1 PL
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na dresing dáme do vysokej nádoby a dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom.

  2. 2

    Zeleninu umyjeme, nakrájajme na dlhé tenké rezančeky, mikrobylinky (výhonky hrášku, brokolice, kapusty...) nastriháme. Vo veľkej nádobe zmiešame zeleninu aj mikrobylinky s dresingom.

  3. 3

    Kravskú hrudku nakrájame na plátky a obalíme v zmesi najemno nasekaných byliniek (pažítka, kôpor, petržlenová vňať) vymiešaných so soľou. Servírujeme so šalátom.

Diskusia k receptu