Šalát z lístkov červenej repy (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Vedeli ste, že mladé lístky z červenej repy sú jedlé? V kuchyni ich môžete použiť tak ako špenát - čerstvé do šalátu, dusené ako prílohu. Sú nielen chutné ale aj zdravé, obsahujú beta karotén, vápnik a železo.

15 minút
príprava

Postup

  1. lístky repy umyjeme a natrháme ja som použila aj koreň, ktorý som nakrájala na drobno, nakrájame aj rajčiny, cibuľku a mozzarellu
  2. pripravíme si zálievku - všetky suroviny zmiešame, dochutíme - doladíme podľa seba, ja nesolím, sójová omáčka je slaná dosť
  3. zálievku vylejeme na šalát, zamiešame a ihneď podávame
  4. môžeme podávať ako samostatné jedlo s bagetou, ale viem si ho predstaviť aj k mäsu, k steaku, na grilovačku... ja som misku šalátu zjedla len tak samotný, taký bol dobrý :-)