Šalát z lístkov červenej repy (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Vedeli ste, že mladé lístky z červenej repy sú jedlé? V kuchyni ich môžete použiť tak ako
špenát - čerstvé do šalátu,
dusené ako prílohu. Sú nielen chutné ale aj zdravé, obsahujú beta karotén, vápnik a
železo.
Postup
- lístky repy umyjeme a natrháme ja som použila aj koreň, ktorý som nakrájala na drobno,
nakrájame aj rajčiny, cibuľku a mozzarellu
- pripravíme si zálievku - všetky suroviny zmiešame, dochutíme - doladíme podľa seba, ja nesolím, sójová omáčka je slaná dosť
- zálievku vylejeme na šalát, zamiešame a ihneď podávame
- môžeme podávať ako samostatné jedlo s bagetou, ale viem si ho predstaviť aj k mäsu, k steaku, na grilovačku... ja som misku šalátu zjedla len tak samotný, taký bol dobrý :-)