Šalát s kačacími prsami, citrusmi a jahodovým dresingom

Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 2. augusta 2021
Šalát s kačacími prsami, citrusmi a jahodovým dresingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
4 ks
1 ks
1 ks
Dresing:
300 g
150 ml
30 ml
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia umyjeme, kožu narežeme do mriežky. Opečieme najprv kožou dole 5 minút, obrátime a pečieme ešte 4 minúty na strednom plameni. Potom osolíme, okoreníme a dopekáme v rúre na 180 stupňoch 7 minút. Nakrájame na plátky a potrieme výpekom z panvice.

  2. 2

    Šaláty dobre umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a natrháme ich na menšie kúsky. Čakanku nakrájame na tenšie rezance a reďkovky na krájači na jemné plátky. Grapefruit a pomaranč očistíme a vyfiletujeme – nožom povykrajujeme dužinu z blán.

  3. 3

    Jahodový dresing: Jahody očistíme, dáme do hlbšej nádoby. Pridáme prosecco, olivový olej, soľ, citrónovú šťavu a dobre rozmixujeme.

  4. 4

    Šalát zalejeme dresingom, premiešame a podávame s kačacími prsami a citrusmi.

Diskusia k receptu