Šalát
Šalát s kačacími prsami, citrusmi a jahodovým dresingom
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia umyjeme, kožu narežeme do mriežky. Opečieme najprv kožou dole 5 minút, obrátime a pečieme
ešte 4 minúty na strednom plameni. Potom osolíme, okoreníme a dopekáme v rúre na
180 stupňoch 7 minút. Nakrájame na plátky a potrieme výpekom z panvice.
- Šaláty dobre umyjeme pod tečúcou vodou, necháme
odkvapkať a natrháme ich na menšie kúsky. Čakanku nakrájame na tenšie rezance a reďkovky na krájači na jemné plátky.
Grapefruit a pomaranč očistíme a vyfiletujeme – nožom povykrajujeme dužinu z blán.
- Jahodový dresing: Jahody očistíme, dáme do
hlbšej nádoby. Pridáme prosecco, olivový olej, soľ, citrónovú šťavu a dobre rozmixujeme.
- Šalát zalejeme dresingom, premiešame a podávame s kačacími prsami a citrusmi.
|