Šalát

Šalát s kačacími prsami, citrusmi a jahodovým dresingom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Kačacie prsia umyjeme, kožu narežeme do mriežky. Opečieme najprv kožou dole 5 minút, obrátime a pečieme ešte 4 minúty na strednom plameni. Potom osolíme, okoreníme a dopekáme v rúre na 180 stupňoch 7 minút. Nakrájame na plátky a potrieme výpekom z panvice.
  2. Šaláty dobre umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a natrháme ich na menšie kúsky. Čakanku nakrájame na tenšie rezance a reďkovky na krájači na jemné plátky. Grapefruit a pomaranč očistíme a vyfiletujeme – nožom povykrajujeme dužinu z blán.
  3. Jahodový dresing: Jahody očistíme, dáme do hlbšej nádoby. Pridáme prosecco, olivový olej, soľ, citrónovú šťavu a dobre rozmixujeme.
  4. Šalát zalejeme dresingom, premiešame a podávame s kačacími prsami a citrusmi.