Šalát à la dovolenka

Autor receptu: mimca77

Za inšpiráciu ďakujem @Martinis, jeho šalátik som si upravila podľa toho, že niečo mi v chladničke chýbalo a niečo som zas mala navyše. Jedli sme ho večer na balkóne a zapíjali sódou s mätou a citrónom, priateľ skonštatoval, že ten šalát chutí ako dovolenka - tak som ho tak pomenovala. Mrzí ma, že momentálne z technických dôvodov nemôžem pridávať fotky, popustite uzdu fantázii :-)

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv napácujeme mäsko. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a dáme do hlbokého taniera. Zalejeme olivovým olejom, sójovou omáčkou, zasypeme trochou grilovacieho korenia (v tom prípade už nesolíme) a štedrou dávkou kurkumy. Bacha na ňu, mala som oranžové prsty, oranžové tričko, oranžovú podložku na krájanie...ešte teraz máme na pracovnej doske oranžový fľak :-) Mäsko poriadne vyobraciame v páci a odložíme do chladničky odležať.
  2. A ideme na prípravu šalátu. Ľadový šalát natrháme na kúsky do malého sitka a poriadne prepláchneme. Biele hrozno po umyt nakrájame na polovičky. Melón nakrájame na malé kocky. Všetko spolu v miske zmiešame, šalátik začína lákavo voňať najmä za tým melónom. Troška posolíme a zakvapneme pár kvapkami panenského olivového oleja a pár kvapkami citrónu. Takisto ako mäsko odložíme do chladničky odležať, aby sa spojili chute.
  3. Mäsko dáme piecť na rozpálenú panvicu, olej netreba, stačí ten z pácu. Kým sa nám mäsko pečie a rozvoniava, spravíme si jednoduchý dresing z bieleho jogurtu, do ktorého pridáme lyžičku dijonskej horčice. Keď je mäsko upečené, necháme ho poriadne vychladiť.
  4. Šalát nadávkujeme na tanier, mäsko vyzerá najkrajšie, keď je nakrájané našikmo na tenké krásne plátky a potom poukladané na šalátiku do tvaru vejára. Mäsko polejeme dresingom a pustíme sa do toho. Mňam :-)