Šalát à la dovolenka
Autor receptu: mimca77
Za inšpiráciu ďakujem @Martinis, jeho šalátik som si upravila podľa toho, že niečo mi v chladničke chýbalo a niečo som zas mala navyše. Jedli sme ho večer na balkóne a zapíjali sódou s mätou a citrónom, priateľ skonštatoval, že ten šalát chutí ako dovolenka - tak som ho tak pomenovala. Mrzí ma, že momentálne z technických dôvodov nemôžem pridávať fotky, popustite uzdu fantázii :-)
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv napácujeme mäsko. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a dáme do hlbokého taniera. Zalejeme olivovým olejom, sójovou omáčkou, zasypeme trochou grilovacieho korenia (v tom prípade už nesolíme) a štedrou dávkou kurkumy. Bacha na ňu, mala som oranžové prsty, oranžové tričko, oranžovú podložku na krájanie...ešte teraz máme na pracovnej doske oranžový fľak :-) Mäsko poriadne vyobraciame v páci a odložíme do chladničky odležať.
- A ideme na prípravu šalátu. Ľadový šalát natrháme na kúsky do malého sitka a poriadne prepláchneme. Biele hrozno po umyt nakrájame na polovičky. Melón nakrájame na malé kocky. Všetko spolu v miske zmiešame, šalátik začína lákavo voňať najmä za tým melónom. Troška posolíme a zakvapneme pár kvapkami panenského olivového oleja a pár kvapkami citrónu. Takisto ako mäsko odložíme do chladničky odležať, aby sa spojili chute.
- Mäsko dáme piecť na rozpálenú panvicu, olej netreba, stačí ten z pácu. Kým sa nám mäsko pečie a rozvoniava, spravíme si jednoduchý dresing z bieleho jogurtu, do ktorého pridáme lyžičku dijonskej horčice. Keď je mäsko upečené, necháme ho poriadne vychladiť.
- Šalát nadávkujeme na tanier, mäsko vyzerá najkrajšie, keď je nakrájané našikmo na tenké krásne plátky a potom poukladané na šalátiku do tvaru vejára. Mäsko polejeme dresingom a pustíme sa do toho. Mňam :-)