Šalát Coleslaw

lekorica - fotkalekorica, 6. apríla 2014
Šalát Coleslaw
Foto: lekorica

Keďže Dukanovou diétou sa mi podarilo schudnúť 16kg, rozhodla som sa sem popridávať postupne zopár receptov, ktoré mi k tejto váhe pomohli.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1/4 ks
2 ks
1 ks
1 ks
4 PL
1 PL
2 KL
1 PL
2 PL
0,5 ČL
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Kapustu nakrájame na drobno, mrkvu na hrubo nastrúhame. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu a všetko spolu dôkladne vymiešame.

  2. 2

    V samostatnej miske pripravíme dressing z jogurtu, korenia, sladidla, octu, citrónovej šťavy, horčice a mlieka, ktoré spolu dôkladne vymiešame.

  3. 3

    Kapustu zalejeme dressingom, poriadne premiešame a odložíme na minimálne 2 hodiny do chladničky. Vhodné od 2. fázy Dukanovej diéty.

Diskusia k receptu

micanela
vyborny salat - ocenujem, ze je bez majonezy a podobnych umelin
tinca
časo si robím najmä na večeru podobné šalátiky, chválim:)
safran
Rada by som vyskúšať, len mi nejde do hlavy kombinácia mlieko+ocot+citrónová šťava. Moja otázka: je mlieko iba na zriedenie, alebo má aj inú funkciu? Urobím pokus so živou stéviou.
lekorica
safran mlieku sa nič nestane, sama som bola prekvapená. Je vlastne len na zriedenie. :-)
tiginko
pekný kapustovo-mrkvový šalát, Coleslaw to celkom nie je, tam patrí aj celer. Úloha mlieka ani mne nie je celkom jasná. Ale tá miska sa mi teda strašne páči...
havino
naozaj si dala 2 kávové zero cukru? ved je 4x sladší, ako biely cukor, sa mi zdá veľa, či šalát má byť tak nasladšie doslova? ja si prispôsobím, ale ak niekto bude robiť, nech nezahundre
eviana
Zaujímavý šalátik, ukladám a isto niekedy vyskúšam... 5*
lekorica
havino, je tam aj ocot a citrónová šťava, tak preto. :-) Jasné, že každý má iné chute, každý si to môže podľa seba urobiť. :-)
majsterka
coleslaw robievam často hlavne v lete ku grilovačke ale fajn je aj bez nej.Kapustu krájam na jemnejšie a nechám ju posolenú odstáť.Potom z nej vytlačím šťavu/keď dlhšie stojí šalát tak je dosť prevlhčený/
smejkad
cibule trosku menej, aby chutilo aj malej, dressing z kyslej a varovej smotany, octu, horcice, soli, cukru a korenia
a papanica prenaramna :-)))
dakujeme :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia