Šalát 3-2-1
Autor receptu: sasenka2711
Tento šalátik nepatrí medzi tie úple top najzdravšie, ale ľavou zadnou nahradí tie ktoré si
kupujeme v pultovom predaji prípadne v kelímkoch. Je ideálny na oslavy, rodinné
príležitosti, alebo len tak na večeru ak potrebujete zlikvidovať z chladničky pozostatky
šunky a salámy.
Postup
- Prečo 3-2-1....do menšieho hrnca dáme 3 lyžice kečupu, 2 lyžice oleja a 1 lyžicu worcester omáčky, všetko spolu premiešame a zohrejeme kým nám nezačne bublať. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- Do misy si nahrubo nastrúhame vajíčka uvarené natvrdo, najemno postrúhané kyslé uhorky a cibuľu, tá može byť postrúhaná alebo najemno nakrájaná, kto ako má rád. Pridáme na nakrájanú šunku, salámu, kukuricu, nastrúhaný syr. Šunka aj saláma by mala byť nakrajaná na trošku hrubšie plátky, a potom na kocky.
Pridávala som už aj olivy, moravské mäso, viem si tam predstaviť aj tuniaka v konzerve. Naposledy som pridávala sterilizovanú kápiu na jemno nakrajánu.
Fantázie sa medze nekladú.
- Následné pridáme omáčku, ktorá by už mala byť vychladená a postupne začneme pridávať majonézu a miešame. Píšem postupne, lebo keď som ho robila prvý raz dala som tam celý obsah flaštičky a bolo to veľmi majonézové. Kyslá smotana tam môže byť alebo nemusí, ako kto má rád. To isté platí o chilli omáčke, ak má niekto rád pikantné.
Odporúčam aby ste si na začiatok spravili len ten základný, t.j len so šunkou, vajička,kyslá uhorka, cibuľa...to je originál a potom uvidíte čo by ste do neho ešte pridali a vylepšili si ho.
Najlepší je aspon 2 hodinky odležaný, aby sa tie chute spojili.