Foto: evomotion
Thajský dezert s názvom Khanom krok je zloženú z dvoch vrstiev. Tenká chrumkavá vonkajšia škrupina naplnená kokosovým pudingom. Na docielenie chrumkavosti sa používa limetková Zobraziť celý popisThajský dezert s názvom Khanom krok je zloženú z dvoch vrstiev. Tenká chrumkavá vonkajšia škrupina naplnená kokosovým pudingom. Na docielenie chrumkavosti sa používa limetková pasta. Tajomstvom výroby je forma na koláčiky. Originálnu formu v Európe nekúpite ale najbližšie k nej má panvica s názvom Ebelskiver. V našich podmienkach je použiteľná forma "cake-pops" (elektrický stroj na pečenie). Recept nájdete aj na stránke www.evomotion.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Škrupina: | |
1 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 PL |
|
2 PL uvarená |
|
1/4 hrnčeka strúhaný |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Náplň: | |
3 PL (alebo palmový) |
|
namiesto cukru |
|
250 ml |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Pre vytvorenie zmesi pre škrupinu zmiešaj ryžovú a tapiovú múku s 2-3 pl vody. Po dôkladnom rozmiešaní pridaj ďalšie 2-3 pl vody. Rozmixuj ryžu, strúhaný kokos s 125 ml vody a 1 pl limetkového koncentrátu. Potom pridaj kokosovú smotanu a soľ. Obidve zložky teraz zmiešaj dokopy. Vznikne ti hustá tekutá hmota.
- 2
Náplň získaš zmiešaním všetkých surovín. Kokosový/palmový cukor ti smotanu zafarbí do hneda. Ak chceš zachovať bielu farbu, pridaj namiesto cukru stéviu/vanilku alebo nepridávaj žiadne sladidlo.
- 3
Zapni pop cake formu (panvicu) a nechaj ju rozohriať.
- 4
Do každej formičky pridaj kvapku kokosového oleja a potom ich naplň 1-2 čl hustou hmotou (škrupinou). Rozotri ju po celom povrchu formy, aby si vytvoril tenkú vrstvu škrupiny.
- 5
Formu zakry a nechaj zapiecť na cca 5 min.
- 6
Po 5 min naplň škrupiny kokosovou náplňou a opäť formu zakry na 7-10 min, podľa potreby aj dlhšie. Priebežne kontroluj.
- 7
Hotové koláčiky opatrne povyberaj. POZOR! stredy sú pudingovej konzistencie, takže ich treba vyberať popri okrajoch napríklad malou lyžicou.
- 8
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu