Ryžovo-kokosové koláčiky
Autor receptu: evomotion
Thajský dezert s názvom Khanom krok je zloženú z dvoch vrstiev. Tenká chrumkavá
vonkajšia škrupina naplnená kokosovým pudingom. Na docielenie chrumkavosti sa
používa limetková pasta. Tajomstvom výroby je forma na koláčiky. Originálnu formu v
Európe nekúpite ale najbližšie k nej má panvica s názvom Ebelskiver. V našich
podmienkach je použiteľná forma "cake-pops" (elektrický stroj na pečenie). Recept
nájdete aj na stránke www.evomotion.sk
50 porcií |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pre vytvorenie zmesi pre škrupinu zmiešaj ryžovú a tapiovú múku s 2-3 pl vody. Po dôkladnom rozmiešaní pridaj ďalšie 2-3 pl vody. Rozmixuj ryžu, strúhaný kokos s 125 ml vody a 1 pl limetkového koncentrátu. Potom pridaj kokosovú smotanu a soľ. Obidve zložky teraz zmiešaj dokopy. Vznikne ti hustá tekutá hmota.
- Náplň získaš zmiešaním všetkých surovín. Kokosový/palmový cukor ti smotanu zafarbí do hneda. Ak chceš zachovať bielu farbu, pridaj namiesto cukru stéviu/vanilku alebo nepridávaj žiadne sladidlo.
- Zapni pop cake formu (panvicu) a nechaj ju rozohriať.
- Do každej formičky pridaj kvapku kokosového oleja a potom ich naplň 1-2 čl hustou hmotou (škrupinou). Rozotri ju po celom povrchu formy, aby si vytvoril tenkú vrstvu škrupiny.
- Formu zakry a nechaj zapiecť na cca 5 min.
- Po 5 min naplň škrupiny kokosovou náplňou a opäť formu zakry na 7-10 min, podľa potreby aj dlhšie. Priebežne kontroluj.
- Hotové koláčiky opatrne povyberaj. POZOR! stredy sú pudingovej konzistencie, takže ich treba vyberať popri okrajoch napríklad malou lyžicou.
- Dobrú chuť :)