Ryžovo-kokosové koláčiky

Autor receptu: evomotion

Thajský dezert s názvom Khanom krok je zloženú z dvoch vrstiev. Tenká chrumkavá vonkajšia škrupina naplnená kokosovým pudingom. Na docielenie chrumkavosti sa používa limetková pasta. Tajomstvom výroby je forma na koláčiky. Originálnu formu v Európe nekúpite ale najbližšie k nej má panvica s názvom Ebelskiver. V našich podmienkach je použiteľná forma "cake-pops" (elektrický stroj na pečenie). Recept nájdete aj na stránke www.evomotion.sk

50
porcií
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pre vytvorenie zmesi pre škrupinu zmiešaj ryžovú a tapiovú múku s 2-3 pl vody. Po dôkladnom rozmiešaní pridaj ďalšie 2-3 pl vody. Rozmixuj ryžu, strúhaný kokos s 125 ml vody a 1 pl limetkového koncentrátu. Potom pridaj kokosovú smotanu a soľ. Obidve zložky teraz zmiešaj dokopy. Vznikne ti hustá tekutá hmota.
  2. Náplň získaš zmiešaním všetkých surovín. Kokosový/palmový cukor ti smotanu zafarbí do hneda. Ak chceš zachovať bielu farbu, pridaj namiesto cukru stéviu/vanilku alebo nepridávaj žiadne sladidlo.
  3. Zapni pop cake formu (panvicu) a nechaj ju rozohriať.
  4. Do každej formičky pridaj kvapku kokosového oleja a potom ich naplň 1-2 čl hustou hmotou (škrupinou). Rozotri ju po celom povrchu formy, aby si vytvoril tenkú vrstvu škrupiny.
  5. Formu zakry a nechaj zapiecť na cca 5 min.
  6. Po 5 min naplň škrupiny kokosovou náplňou a opäť formu zakry na 7-10 min, podľa potreby aj dlhšie. Priebežne kontroluj.
  7. Hotové koláčiky opatrne povyberaj. POZOR! stredy sú pudingovej konzistencie, takže ich treba vyberať popri okrajoch napríklad malou lyžicou.
  8. Dobrú chuť :)