Ryžové placky

Ryžové placky s kimchi a čedarom

Autor receptu: ryzasos

Tieto placky sú skvelým receptom, keď vám zvýši uvarená ryža z predošlého dňa.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Skvele sa hodí zvyšná ryža z predchádzajúceho dňa. Ryžu si môžete uvariť ale aj napríklad deň vopred alebo pracovať s uvarenou ryžou rovno. Vždy je ale treba ju čo najrýchlejšie schladiť, aby sa nezačali množiť nežiaduce baktérie.
  2. Studenú ryžu dajte do misy. Pridajte kimchi - väčšie kúsky nasekajte. Ďalej pridajte nastrúhaný syr čedar, nasekanú cibuľku, vajce, soľ, korenie a premiešajte. Nakoniec pridajte aj panko strúhanku a opäť zapracujte.
  3. Zo zmesi tvarujte placky a zľahka ich obaľte v panko strúhanke.
  4. Na panvici rozohrejte olej. Pri vyššej strednej teplote opekajte placky z oboch strán do zlatista. Možno ich upiecť aj v rúre.