Ryža so zeleninou a vňaťou

Autor receptu: elixir

Recept som nevytvorila, len odkukala z letáčiku; páčilo sa mi na ňom, že všetko sa uvarilo v jednej panvici. Pokiaľ použijete teflónovú, ryžu netreba už počas varenia vôbec miešať. Zelenina sa uvarí do mäkka a ryža z nej nasaje veľa chuti.

2-3
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici na sucho oprážame kešu, pokým nezačne voniať. Odložíme ho bokom.
  2. Do panvice dáme lyžicu oleja a oprážame na nej šampiňóny 5 minút. Odložíme ich bokom.
  3. Do panvice dáme zvyšný olej, na drobno pokrájanú cibuľu a oprážame do hnedava. Potom pridáme umytú a na menšie kúsky nakrájanú papriku, takisto fazuľky a paradajky rozkrojené na polovice. Oprážame 5 minút.
  4. Potom pridáme aj cesnak, kurkumu a mletú papriku, oprážame tri minúty a vsypeme ryžu s polovicou na drobno nakrájaných petržlenových lístkov, miešame kým ryža olej neabsorbuje.
  5. Potom všetko zalejeme vývarom, pridáme šampiňóny, premiešame, osolíme, okoreníme a varíme 15 minút pod pokrievkou.
  6. Po 15 minútach odložíme zo šporáka, naložíme na taniere, posypeme opraženými kešu a zvyšnou vňaťou. Podávame s jogurtom a štvrtinou citrónu, ktorým si na tanieri jedlo pokvapkáme.