Bezlepkový chlieb
Bezlepkový chlieb

Rýchly tmavý chlieb bez lepku pečený vo forme videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 7. septembra 2021. Komerčný recept.

Videopostup

Suroviny

2 KL
20 g čerstvé
500 ml vlažná
500 g
1 a pol KL
1 KL
2 PL
Okrem toho:
1:1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo 100 ml vlažnej vody, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút nakysnúť.

  2. 2

    Do misky s Bread mix Dark primiešame soľ, mletú rascu, pripravený kvások a zvyšnú vodu. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami, pridáme olej a opäť dôkladne premiešame.

  3. 3

    Cesto vložíme do vymastenej formy na chlieb, naolejovanou lyžičkou uhladíme povrch, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste 30-40 minút kysnúť, kým cesto zdvojnásobí svoj objem.

  4. 4

    Potrieme zmesou vody a oleja, narežeme povrch a posypeme celou rascou. Prvých 20 minút pečieme pri teplote 250 °C, následne teplotu znížime na 200 °C a pečieme ďalších 20-30 minút.

  5. 5

    Čerstvo upečený, ešte horúci chlieb postriekame vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke úplne vychladnúť.

Diskusia k receptu