Slivkový koláč

Rýchly slivkový koláč s mrveničkou z hrnčeka (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Maslová mrvenička je s vôňou škorice.

30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: v miske najprv vymiešam suché suroviny, pridám tekuté suroviny a ručným mixérom vymiešam na jednoliate cesto.
  2. Hotové cesto vylejem na vymastený a posypaný hlboký plech 22 x 33 cm, rozotriem a navrch cesta reznou stranou hore naukladám odkôstkované nakrájane slivky – polovice. Slivky posypem mrveničkou pripravenou z uvedených surovín.
  3. Vo vyhriatej rúre pečiem cca 30-35 minút na 175 stupňoch. Skontrolujem špajľou.
  4. Vychladnutý upečený a nakrájaný koláč pred podávaním posypem trochu práškovým cukrom.