Slivkový koláč
Rýchly slivkový koláč s mrveničkou z hrnčeka (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Maslová mrvenička je s vôňou škorice.
Postup
- Cesto: v miske najprv vymiešam suché suroviny, pridám tekuté suroviny a ručným mixérom vymiešam na jednoliate cesto.
- Hotové cesto vylejem na vymastený a posypaný hlboký plech 22 x 33 cm, rozotriem a navrch cesta reznou stranou hore naukladám odkôstkované nakrájane slivky – polovice. Slivky posypem mrveničkou pripravenou z uvedených surovín.
- Vo vyhriatej rúre pečiem cca 30-35 minút na 175 stupňoch. Skontrolujem špajľou.
- Vychladnutý upečený a nakrájaný koláč pred podávaním posypem trochu práškovým cukrom.