Foto: olinecka
Koláč je rýchlo pripravený, zvládne ho aj začiatočník a je vyborný!!!!
30 minút
príprava
príprava
120-25 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky (3 dcl) |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
1 ks deň vopred uvarené |
|
250 g (alebo Hera) |
|
2 PL |
|
3-4 ks (alebo Tatranky) |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Postup
-
1
Salko deň pred pečenim 2 hodiny varíme vo vode. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.
- 2
Do misy si dáme múku, cukor, olej, vanilku, vajcia a dobré premiešame, aby sa všetko spojilo. Pridáme kakao a nakoniec prášok do pečiva. Cesto dobré premiešame a vylejeme na plech 31x40cm, ktorý sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov 25-30 minút.
- 3
Pripravíme plnku maslo vymiešame do penista pridáme nutelu, salko a nakoniec postrúhane horalky, mixérom dobré premiešame a natrieme rovnomerne na upečený korpus. Dáme stuhnuť a krájame podľa seba. Prajem dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tolko sladkeho a kalorickeho si malo kto moze dovolit kvoli líniii.