Rýchle tagliatelle s kuracím mäsom

Autor receptu: cezar

Recept je pre tých, čo chcú rýchlo navariť. Veď v jednoduchosti je krása. Stačilo málo surovín a jedlo je na svete.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si uvaríme cestovinu - tagliatelle.
  2. Potom nakrájame kuracie mäso. Môžu byť prsia, alebo stehná. Kto chce na slíže, kocky, malé plátky...podľa chuti a nálady.
  3. V ďalšom slede si nachystáme a pokrájame zeleninu.
  4. V panvici začneme s opečením mäsa, potom pridáme na slíže nakrájanú cibuľu a mrkvu. Tie potrebujú trochu dlhšiu dobu restovania. Najlepší je wok, pretože je vysoký a nebehajú nám pri miešaní suroviny po sporáku. Potom pridáme ostatné suroviny a dochutíme soľou... alebo kto už čo používa ako dochucovadlo. Úplne na koniec restovania pridáme pretlačený cesnak. Nie je dobré ho dlho tepelne trápiť, pretože stráca na chuti a vôni.
  5. Takto to vyzerá pred zamiešaním cestoviny. Náš výsledok spolu s tagliatelle trochu prehrejeme a môžeme podávať....a je to. To v miske na hlavnej fotografii je Minestrone. Na jej prípravu je tu veľa receptov. No ja mám vlastný...a to až nabudúce.