Rýchle tagliatelle s kuracím mäsom
Autor receptu: cezar
Recept je pre tých, čo chcú rýchlo navariť. Veď v jednoduchosti je krása. Stačilo málo
surovín a jedlo je na svete.
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si uvaríme cestovinu - tagliatelle.
- Potom nakrájame kuracie mäso. Môžu byť prsia, alebo stehná. Kto chce na slíže, kocky, malé plátky...podľa chuti a nálady.
- V ďalšom slede si nachystáme a pokrájame zeleninu.
- V panvici začneme s opečením mäsa, potom pridáme na slíže nakrájanú cibuľu a mrkvu. Tie potrebujú trochu dlhšiu dobu restovania. Najlepší je wok, pretože je vysoký a nebehajú nám pri miešaní suroviny po sporáku.
Potom pridáme ostatné suroviny a dochutíme soľou... alebo kto už čo používa ako dochucovadlo. Úplne na koniec restovania pridáme pretlačený cesnak. Nie je dobré ho dlho tepelne trápiť, pretože stráca na chuti a vôni.
- Takto to vyzerá pred zamiešaním cestoviny. Náš výsledok spolu s tagliatelle trochu prehrejeme a môžeme podávať....a je to.
To v miske na hlavnej fotografii je Minestrone. Na jej prípravu je tu veľa receptov.
No ja mám vlastný...a to až nabudúce.