Rýchle koláčiky z lístkového cesta fotorecept

niniatko - bez fotkyniniatko, 20. marca 2012
Rýchle koláčiky z lístkového cesta (fotorecept)
Foto: niniatko

Je to rýchle, je to ľahké, je to lacné. Teta nám kedysi nosila sladkosti z lístkového cesta a vo vnútri bol lieskovoorieškový krém. Dlho som Zobraziť celý popisJe to rýchle, je to ľahké, je to lacné. Teta nám kedysi nosila sladkosti z lístkového cesta a vo vnútri bol lieskovoorieškový krém. Dlho som na to pozerala, až som sa rozhodla, že to skúsim a nebudeme to musieť kupovať a odvtedy, vždy keď ich spravím, tak sa zjedia behom dňa. A taktiež na každej oslave sú prvé zjedené a to tam môže byť aj 20 iných druhov koláčov.

10 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Rýchle koláčiky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme.

    Rýchle koláčiky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Povykrajujeme si kruhy.

    Rýchle koláčiky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja používam na to takúto srandu na pirohy alebo na plnené pečivo (obr. 1). Naplníme kúskami čokolády (obr. 2) alebo džemom s kúskami ovocia (obr. 3) alebo bez kúskov ovocia. Môžeme použiť aj Nutellu alebo orechovú posýpku alebo čo vám napadne. Poriadne uzatvoríme (džem a Nutella zvyčajne aj tak trochu povytekajú).

    Rýchle koláčiky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uložíme na plech.

    Rýchle koláčiky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potrieme rozšľhaným vajíčkom.

    Rýchle koláčiky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posypeme buď kryštálovým cukrom alebo hnedým trstinovým cukrom. Dáme piecť do rúry cca na 175°C približne 15 minút.

    Rýchle koláčiky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

valeri
Ešte mám k Tebe prosbu, nauč ma pridávať viac fotiek do jedného obrázka, ako to máš v bode 4.
niniatko
@valeri ja si otvorím PowerPoint, tam ich naskladám vedľa seba alebo ako potrebujem a následne dám "uložiť ako" a vyberiem "formát JPEG"
damisa
dobrý nápad s vykrajovátkom na pirohy...D
medovnicek
ako sa vraví v jednoduchosti je krása a tieto koláčiky sú nielen pekné, ale určite aj chutné
rea1
robievam ich nielen nasladko ale aj so slanou plnkou - staci napr. vlozit dovnutra kusok nivy alebo bryndzovej ci tvarohovej pomazanky a vrch posypem sezamom, kminom alebo nepomletym makom. a tak ako hovori @niniatko , vzdy su bleskovo zjedene. je to rychlo pripravena perfektna chutovka.
dorisa
...máš ich peknučké, mne sa tak nikdy nepodaria, tiež má to vykrajovátko, ale nejako to vždy dopatlám, ale chutovo sú fajn
marianne69
s tym vykrajovatkom,to nema chybu,ze ma to nenapadlo,zavadzaju v sufliku,dobre im tam,prevetram ich,vyzeraju velmi pekne....
afataga
aj ja mam rada taketo kolaciky, ovela radsej ako tortu, verim ze sa prve pojedia, take vykrajovatka mam, ale neviem kde :-) pohladam a cosi spacham
orchidea
Krásne koláčiky sa ti podarili... už som aj ja také robila, dokonca aj takou vykrajovačkou som vykrajovala, je to výborná pomôcka.
szavla
Čoja už môžem povedať. mne sa nepodarili ani rožky!
modrykamen
Rýchle rožteky a ten uzatvárač nemá chybu.. Robím to takto roky a plnka obyčajne býva aj orechová, maková, ale moji vnúčikovia majú najradšej gaštanovú plnku. Mamina robila takéto rožky z maslového cesta. A zo zemiakového, či rezancového cesta robím bryndzové pirohy. Ale to je už o inom. Tie vykrajovačo - uzatvárač je v štyroch veľkostiach.
bembo
Takéto koláčiky robíme úplne rovnako aj my.Plnku dávame orechovú,občas tvarohovú.Raz som robil plnku z poslednej várky orechov čo nám ostali doma,a trochu som ju urobil redšiu.Keďže orechy už sme nemali,skúsil som ju zahustiť Grankom.Keď sme koláčiky ochutnali,potvrdilo sa že niekedy je zlé na niečo dobré.S tým Grankom boli ešte lepšie ako pred tým.Čo sa týka cesta kupujem ho pravidelne v Lidli,hlavne keď je v akcii.Je veľmi dobré,a paradoxne v tomto prípade platí-Za málo peněz veľa muziky.Skratka lacné a veľmi chutné.
rain333
tiež robievam, aj s pudingom aj čokoládové, lekvárové a aj slané ako píše rea1.....sú rýchle a chutné :-) aby nevytekali treba vrch koláčikov narezať :-)
motyka
Vyskúšajte aj so slivkovým lekvárom, alebo slivkový lekvár s makom. Menej vyteká a tiež sú super. A je potrebné ich na vrchu viackrát popichať špáradlom, alebo narezať, ako píše rain333. Inak sú skutočne fantastické.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia