Restované huby

Rýchle huby s vyprážaným vajcom

Autor receptu: jaroslavzidek

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V kastróliku na tuku orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený alebo najemno nakrájaný cesnak. Pridajte očistené a nakrájané huby (cca 1x1 cm), trochu podlejte vodou (nie veľa, len málo a podľa toho, koľko vody pustia samotné huby). Huby na miernom ohni poduste 8 minút, osoľte, okoreňte a ochuťte mletou rascou.
  2. Kým sa dusia huby, pripravte stratené vajce - do vriacej osolenej vody s octom rozklepnete vajce. Po uvarení vložte vajce do vody s ľadom, aby sa rýchlo ochladilo. Potom vajce klasicky obaľte v trojobale (múka, rozšľahané vajce, strúhanka).
  3. Keď máte všetko pripravené, môžete pristúpiť k servírovaniu. Do podusených húb pridajte špenátové listy. Vajce, krátko opražte na rozpálenom oleji, tak, aby žĺtok ostal riedky. Okamžite podávajte.