Restované huby
Rýchle huby s vyprážaným vajcom
Autor receptu: jaroslavzidek
Postup
- V kastróliku na tuku orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený alebo najemno nakrájaný cesnak. Pridajte očistené a nakrájané huby (cca 1x1 cm), trochu podlejte vodou (nie veľa, len málo a podľa toho, koľko vody pustia samotné huby). Huby na miernom ohni poduste 8 minút, osoľte, okoreňte
a ochuťte mletou rascou.
- Kým sa dusia huby, pripravte stratené vajce - do
vriacej osolenej vody s octom rozklepnete vajce.
Po uvarení vložte vajce do vody s ľadom, aby sa
rýchlo ochladilo. Potom vajce klasicky obaľte
v trojobale (múka, rozšľahané vajce, strúhanka).
- Keď máte všetko pripravené, môžete pristúpiť k servírovaniu. Do podusených húb pridajte špenátové listy. Vajce, krátko opražte na
rozpálenom oleji, tak, aby žĺtok ostal riedky.
Okamžite podávajte.