Cesto na pizzu
Cesto na pizzu

Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 4. apríla 2017
Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia (fotorecept)
Foto: ancicka

Skúšala som nový recept na pizzu a oni mi pri tom pomáhali. Každý si môže zvoliť suroviny na pizzu podľa chutí.

8
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

3 poháre
1 bal
1/2 ČL
3/4 pohára horúca
3 PL roztopené
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky si pripravíme suroviny na cesto a vypracujeme vláčné cesto.

    Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyložíme na dosku a hnetieme ho na doske aspoň 4 min, aby bolo hladké. Keďže do cesta ide oveľa viac droždia ako bežne, tak s ním pracujeme hneď.

    Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na polovicu.

    Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozvaľkáme na tenko podľa plechu.

    Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som robila pre deti, tak som použila zeleninu, huby, kečup a syr a detskú šunku.

    Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tak a tu sú mojí dvaja hladoši, ktorí sa nevedeli dočkať, lebo pizzu majú strašne radi a ďalší dvaja pribudli neskôr.

    Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Chlapci sú podarení a pizza tiež ☺
Musím skúsit, kedže si nerozumiem s klasickým kysnutým. Nedám maslo, ale olivový olej. Myslíš, že môže byť ? *****
No výborne, nehovorím, že sa mi nepáči cesto, či pizza, ale najviac sa mi páčia tí tvoji hladoši. A keďže k nim máš ďalších dvoch, ani sa nedivím, že každý tvoj recept (a vyskúšala som ich ozaj veľa) je vydarený, výborný. Nuž, kvôli takým hladošom sa oplatí usilovať, ja si ťažko zvykám, že tí moji už odrástli a varím len pre nás dvoch.
@Sovka62 (5.4.2017 12:14)

Dakujem za komentík,aj ja možno už budem len spomínať,lebo tiež odrastu.Preto si ich pri každej príležitosti odfotím,aby sme mali na čo spomínať po rokoch,ked sa dožijeme.
@diev čence ,pozdravujem a dakujem.
Tento recept je výborný určite ho vyskúšam. A čo sa týka masla do kysnutého cesta je oveľa lepšie ako olej ale to je na každom. Cesto je lepšie keď sa dá maslo.
Hladošov máš krásnych nečudujem sa, že tak vyváraš a vypekáš.
Srdečne Ti ďakujem za výborný recept a pozdravujem.

Pridaj komentár k receptu: