Cesto na pizzu
Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Skúšala som nový recept na pizzu a oni mi pri tom pomáhali. Každý si môže zvoliť suroviny
na pizzu podľa chutí.
8 porcií |
15 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky si pripravíme suroviny na cesto a vypracujeme vláčné cesto.
- Vyložíme na dosku a hnetieme ho na doske aspoň 4 min, aby bolo hladké. Keďže do cesta ide oveľa viac droždia ako bežne, tak s ním pracujeme hneď.
- Cesto rozdelíme na polovicu.
- Rozvaľkáme na tenko podľa plechu.
- Ja som robila pre deti, tak som použila zeleninu, huby, kečup a syr a detskú šunku.
- Tak a tu sú mojí dvaja hladoši, ktorí sa nevedeli dočkať, lebo pizzu majú strašne radi a ďalší dvaja pribudli neskôr.