Cesto na pizzu

Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Skúšala som nový recept na pizzu a oni mi pri tom pomáhali. Každý si môže zvoliť suroviny na pizzu podľa chutí.

8
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky si pripravíme suroviny na cesto a vypracujeme vláčné cesto.
  2. Vyložíme na dosku a hnetieme ho na doske aspoň 4 min, aby bolo hladké. Keďže do cesta ide oveľa viac droždia ako bežne, tak s ním pracujeme hneď.
  3. Cesto rozdelíme na polovicu.
  4. Rozvaľkáme na tenko podľa plechu.
  5. Ja som robila pre deti, tak som použila zeleninu, huby, kečup a syr a detskú šunku.
  6. Tak a tu sú mojí dvaja hladoši, ktorí sa nevedeli dočkať, lebo pizzu majú strašne radi a ďalší dvaja pribudli neskôr.