Rýchla živánska s klobáskou

Autor receptu: anina6

20 minút
príprava
60-70 minút
na 220 °C

Postup

  1. Zemiaky si ošúpeme, pokrájame na kocky, umyjeme a pridávame všetky ostatné suroviny. To znamená umytú papriku a paradajky pokrájame na kúsky, porežeme cibuľu a zmiešame so zemiakmi. Klobásku alebo aj špekáčky môžu byť takisto pokrájame na kocky a vmiešame k zemiakom. Pridáme mletú červenú papriku, tak aby bola fajne červená živanka, alebo podľa chuti kto ako chce. osolíme, opopríme, pridáme majoránku, mletý zázvor, trošku čili, vegetu a poriadne všetko premiešame. túto zmes vysypeme na pekáč a pokvapkáme olejom a trošku vody. Zakryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme na 220 stupňov asi hodinku. pred dopečením alobal odkryjeme a necháme pripiecť aspoň 10 minút. podávame s chlebíkom, a môžme aj tatársku na vrch poliať.