Rýchla špaldová pizza

danavelkna - bez fotkydanavelkna, 14. októbra 2012

Milujem pizzu, ale ako matka viem, že nie je najvhodnejším jedlom pre malé i väčšie deti. No a pri čase, ktorý mám, uprednostňujem rýchlu prípravu. Tak som experimentovala a skúšala s olejovými cestami a podarila sa mi táto zdravá rýchla verzia obľúbeného jedla. A ak ku príprave prizvete aj svoje malé deti, užije te si zábavu. Prajem dobrú chuť!

1
porcia
15-20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 ml
100 ml vlažná
1/2 KL nerafinovaný
1/4 KL nerafinovaná
3 PL
5 PL domáci paradajkový
100 ml
1 ks malá
4 ks čerstvé
100 ml
1 ks
100 g
 (pamajorán)
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava cesta: - vo väčšej mise zmiešať (najlepšie metličkou) celozrnnú hladkú špaldovú múku, morskú nerafinovanú soľ a trstinový nerafinovaný cukor, - postupne za stáleho miešanie pridávať olivový olej, - postupne pridávať vlažnú vodu (nie vždy celých 100 ml, to záleží či je múka preosiata a čerstvá) tak, aby vzniklo vláčne ťahavé cesto.

  2. 2

    Príprava formy/misy/plechu na pečenie a uloženie cesta: - nádobu vyložiť papierom na pečenie, - papier potrieť olejom - mierne, - cesto položiť do stredu a roztlačiť, resp. roztiahnuť prstami na plochu hrubú asi 1,5 cm (pozor, aby sa cesto nepretrhlo) Pozn.: pizza vyjde v priemere do 30 cm

  3. 3

    Príprava plnky: - kukuricu premyť podtečúcou vodou, - špenátové listy - črstvé premyť/mrazené rozmraziť - pokrájať na menšie kúsky, - šampiňóny premyť a nakrájať na plátky, - cubuľu nakrájať na plátky, - sójový parok zbaviť fólie a nakrájať na plátky, - kečup rozotrieť na cesto, - navrstviť na cesto špenát, cibuľu, šampiňóny, kukuricu, sójový párok, - navrch nastrúhať neúdený syr a posypať oregánom.

  4. 4

    Pečenie: - rúru predhriať na 200 °C (nastaviť pečenie zospodu aj zvrchu) - tento úkon urobiť pred prípravou plnky v závislosti od rúry, - vložiť pizzu a piecť 20 min. Tip1: kontrola cesta špikovacou ihlou (ak na nej nič po vytiahnutí nezostane, pizza je dopečená) Tip2: ak chcete vyššie cesto, dajte ho prázdne na 5 min. do rúry a až potom naň uložte všetky ingrediencie

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
toto vítam, ja robievam tiež zo zmesi špaldovej, amarantovej a pohánkovej, minule som robila pizzu cuketovú.... ked bude cas, pridam,,, pekny večer...
mne sa to nepodarilo na prvýkrát, cesto bolo surové :( skúsim nabudúce dať cesto piecť na tých 5 minút najprv osamote :)
a mám ešte otázku, múky je naozaj 250 ml alebo gramov?
síce neskoro, ale predsa, múky je naozaj 250 ml :-)
a ešte jedna novinka, toto cesto používam aj ako podklad pre koláč s ovocím a posýpkou akurát ho osladím

Pridaj komentár k receptu: