Varená ryža z mikrovlnky
Rýchla ryža z mikrovlnky
Autor receptu: ryzasos
Nezahadzujte tento recept, kým ho nevyskúšate.* Chuť je výborná a počas náročného týždňa vám tento recept vie ušetriť veľa
času. Vyskúšajte s ryžou SOS Classic, alebo aj iné ryže značky SOS.
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do veľkej misy pridajte 300 ml vody a zohrejte ju v mikrovlnnej rúre 1-2 minúty, aby dosiahla teplejšiu teplotu.
- Do misy pridajte premytú ryžu, cesnak, olivový olej a soľ. Premiešajte.
- Misku prikryte potravinovou fóliou a urobte v nej dierky.
- Ryžu varte v mikrovlnke pri 800 W 13 minút. Tento čas sa môže mierne líšiť v závislosti od výkonu vašej mikrovlnnej rúry.
- Po uplynutí doby varenia nechajte ryžu ešte 5 minút odpočívať v mikrovlnnej rúre. Tento proces umožňuje ryži, aby dokončila absorbovanie vody. Opatrne odstráňte fóliu alebo veko, aby ste sa vyhli popáleniu parou.
- Ryžu načechrajte vidličkou, aby sa uvoľnili zrnká a preneste ju na tanier alebo servírovací tanier. Ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, ktorá dodá nádych farby a vône.