Varená ryža z mikrovlnky

Rýchla ryža z mikrovlnky

Autor receptu: ryzasos

Nezahadzujte tento recept, kým ho nevyskúšate.* Chuť je výborná a počas náročného týždňa vám tento recept vie ušetriť veľa času. Vyskúšajte s ryžou SOS Classic, alebo aj iné ryže značky SOS.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do veľkej misy pridajte 300 ml vody a zohrejte ju v mikrovlnnej rúre 1-2 minúty, aby dosiahla teplejšiu teplotu.
  2. Do misy pridajte premytú ryžu, cesnak, olivový olej a soľ. Premiešajte.
  3. Misku prikryte potravinovou fóliou a urobte v nej dierky.
  4. Ryžu varte v mikrovlnke pri 800 W 13 minút. Tento čas sa môže mierne líšiť v závislosti od výkonu vašej mikrovlnnej rúry.
  5. Po uplynutí doby varenia nechajte ryžu ešte 5 minút odpočívať v mikrovlnnej rúre. Tento proces umožňuje ryži, aby dokončila absorbovanie vody. Opatrne odstráňte fóliu alebo veko, aby ste sa vyhli popáleniu parou.
  6. Ryžu načechrajte vidličkou, aby sa uvoľnili zrnká a preneste ju na tanier alebo servírovací tanier. Ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, ktorá dodá nádych farby a vône.