Rybia Treska fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 16. októbra 2013
Rybia Treska (fotorecept)
Foto: gordonko

Tento recept mám už niekoľko rokov. Kde ho dostali, tam ho chválili. Kamarátka na Islande žne s ním veľkú chválu a istá predavačka, ktorej Zobraziť celý popisTento recept mám už niekoľko rokov. Kde ho dostali, tam ho chválili. Kamarátka na Islande žne s ním veľkú chválu a istá predavačka, ktorej som dal z takejto "tresky" povedala, že za 30 rokov čo robí v obchode takú dobrú "tresku" ešte nejedla. Tak posúďte sami.

45 -150 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg - KARAS - PLESKAČ
1 časť:
1 - 2 sk listy
1 - 2 ks guličky
0,5 bal.
1 dcl
2 časť:
1 ks nasekaná nadrobno
1 dcl
1 PL
1 pohár
1 ks (200 g)
1 ks môžete pridať aj




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny na prvú časť ..... ryby , bobkový list , nové korenie celá a nakladač DEKO

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    na kilo rýb potrebujeme 2 litre vody , ktorú dáme variť a pridáme donej : 1 - 2 bobkové listy , 1- 2 guličky nového korenia , 1 Dcl octu a polovičku DEKA

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    ked nám voda vrie ,pridáme očistené ryby varýme 5 - 8 minút

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    než sa nám ryby obvaria pripravíme si cibuli pokrájanú na drobno , ocot , soľ , tatarskú omáčku a šlahačkovú smatanku ( premňa je teraz drahá , tak som ju nahradil pochúťkovou smatankou ) a za ližicu oleja

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    z obvarenej ryby treba povyberať hrubšie kosti , okrem klasických rebrových a chrbticovej kosti tam ,,čakajú,, ostré hrubšie kosti od ,,riťnej plutvy,, ....ukazujem prstom kde sú

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    z obvarenej ryby treba povyberať hrubšie kosti , okrem klasických rebrových a chrbticovej kosti tam ,,čakajú,, ostré hrubšie kosti od chrbotovej plutvy ....ukazujem nanich prstom a je to ten tmavý pásik podél celého prsta z lavej strany ....pozor na ne

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    rybie mäso zbavené vätších kostí rozmrvíme .... ja to robim rukou - sem tam nejaká kostička sa prešmykla

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    prilejeme ocot a olej

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    osolíme

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    pridáme najemno nakrájanú cibuli

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    pridáme jednu tatarku

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 11
  12. 12

    tuto mala ísť 1 šlahačková smotana ,tu som nahradil pochúťkovou smatankou , lebo recept ktorý mám mi oznamuje , že kto chce pridá si 1 pochúťkovú smatanku ....... tak som dal dve

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 12
  13. 13

    ... všetko spolu dobre premiešane a tresku máme ,,hotovú,,

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 13
  14. 14

    ....teraz ju treba odložiť na 2 dny do chladničky , kde sa chute rozložia a ocot zmäkčí drobné kostičky,takže ich ani nenájdete. Posledné info v recepte : takáto treska vydrží 10 dní - tak dlho sme ju mi doma nemali ... DOBRÚ CHUŤ

    Rybia Treska (fotorecept)  - obrázok 14

Diskusia k receptu

eviana
Krásny recept, podrobný postup, skvelá fotodokumentácia - isto úžasná chuť... už enem nájsť niekoho, kto mi do nej ryby nachytá :) 5*
julica
Mnam, jedna z mojich sefok ju robieva, nebe a dudy :)
methi
@gordonko je tam to deko nevyhnutne? Neviem co to je a ani to nezozeniem. Inak by som vyskusala.
alex37
už je v KK, máme aj rybárov, aj ryby, takže vyskúšame nový recept :-)
viera1
@methi Deko je nakladač,tu máš zloženie:
složení Deka … 89% jedlá sůl, konzervant E 210, hořčice bílá semínka, koriandr semínka, jedlá sůl ochucená. Do tohoto složení se přidává cukr a umělé sladidlo podle chuti.E 210 by mala byť kyselina benzoová a tá tam byť nemusí.Urobíš si to aj bez Deka.



manya
takto podobne robí kolegyňa, jej muž je rybár, a my sa v robote hostíme, fajnotka, nečudujem sa, že ani u vás dlho nevydrží.
lyali
@gordonko , parádnicky si to tu popísal. Nakladače bývajú aj bez konzervantov. Alebo naj si namiešac svoj vlastný origos nakladač :-) (napr. pre inšpiráciu pred miešaním zloženie zeko: Jedlá soľ, horčičné semeno, kôpor, koriander, bobkový list, korenie čierne, klinčeky, nové korenie, zloženie iného nakladača pikantnejšieho: Jedlá soľ, horčičné semená, koriander celý, bobkový list mletý, korenie čierne mleté, klinčeky mleté, korenie nové celé, chilli paprika mletá, zázvor mletý) atď atď @kimlo , uloženô aj to Tvojo :-) díííky, chlapci :-)
letisia
@kimlo páči sa mi tvoj recept s tou uhorkovou vodou.
@gordonko , pekne popísaný recept, ale ja nemám trpezlivosť babrať sa s vykosťovaním rýb, nesmela by tam ostať ani jediná maličká kostička, lebo odkedy mi jedna uviazla v hrdle, mám strach. Inak recept je fajn.
gordonko
@letisia ako som spomenul recept som poslal aj na Island , kamoška tam robí tresku nie z karasou , ale z iných rýb.... skús z filé ,alebo morskej šťuky ,tam nemusíš vyberať nič ............
evanaaa
Ja som robila z filé, a dalo sa, bolo bez kostičiek. A z kúpených haringov som zasa robila rybí šalát, ale už ani neviem, ako, ale bol lepší ako z obchodu.
skoty
Výborná treska, kamaráti mali až bombule za ušami. TOP :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia