Foto: gordonko
Tento recept mám už niekoľko rokov. Kde ho dostali, tam ho chválili. Kamarátka na Islande žne s ním veľkú chválu a istá predavačka, ktorej Zobraziť celý popisTento recept mám už niekoľko rokov. Kde ho dostali, tam ho chválili. Kamarátka na Islande žne s ním veľkú chválu a istá predavačka, ktorej som dal z takejto "tresky" povedala, že za 30 rokov čo robí v obchode takú dobrú "tresku" ešte nejedla. Tak posúďte sami.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg - KARAS - PLESKAČ |
|
1 časť: | |
1 - 2 sk listy |
|
1 - 2 ks guličky |
|
0,5 bal. |
|
1 dcl |
|
2 časť: | |
1 ks nasekaná nadrobno |
|
1 dcl |
|
1 PL |
|
1 pohár |
|
|
|
1 ks (200 g) |
|
1 ks môžete pridať aj |
|
Postup
-
1
potrebné suroviny na prvú časť ..... ryby , bobkový list , nové korenie celá a nakladač DEKO
-
2
na kilo rýb potrebujeme 2 litre vody , ktorú dáme variť a pridáme donej : 1 - 2 bobkové listy , 1- 2 guličky nového korenia , 1 Dcl octu a polovičku DEKA
-
3
ked nám voda vrie ,pridáme očistené ryby varýme 5 - 8 minút
-
4
než sa nám ryby obvaria pripravíme si cibuli pokrájanú na drobno , ocot , soľ , tatarskú omáčku a šlahačkovú smatanku ( premňa je teraz drahá , tak som ju nahradil pochúťkovou smatankou ) a za ližicu oleja
-
5
z obvarenej ryby treba povyberať hrubšie kosti , okrem klasických rebrových a chrbticovej kosti tam ,,čakajú,, ostré hrubšie kosti od ,,riťnej plutvy,, ....ukazujem prstom kde sú
-
6
z obvarenej ryby treba povyberať hrubšie kosti , okrem klasických rebrových a chrbticovej kosti tam ,,čakajú,, ostré hrubšie kosti od chrbotovej plutvy ....ukazujem nanich prstom a je to ten tmavý pásik podél celého prsta z lavej strany ....pozor na ne
-
7
rybie mäso zbavené vätších kostí rozmrvíme .... ja to robim rukou - sem tam nejaká kostička sa prešmykla
-
8
prilejeme ocot a olej
-
9
osolíme
-
10
pridáme najemno nakrájanú cibuli
-
11
pridáme jednu tatarku
-
12
tuto mala ísť 1 šlahačková smotana ,tu som nahradil pochúťkovou smatankou , lebo recept ktorý mám mi oznamuje , že kto chce pridá si 1 pochúťkovú smatanku ....... tak som dal dve
-
13
... všetko spolu dobre premiešane a tresku máme ,,hotovú,,
-
14
....teraz ju treba odložiť na 2 dny do chladničky , kde sa chute rozložia a ocot zmäkčí drobné kostičky,takže ich ani nenájdete. Posledné info v recepte : takáto treska vydrží 10 dní - tak dlho sme ju mi doma nemali ... DOBRÚ CHUŤ
složení Deka … 89% jedlá sůl, konzervant E 210, hořčice bílá semínka, koriandr semínka, jedlá sůl ochucená. Do tohoto složení se přidává cukr a umělé sladidlo podle chuti.E 210 by mala byť kyselina benzoová a tá tam byť nemusí.Urobíš si to aj bez Deka.
varecha.pravda.sk/recepty/treska-v-majoneze-kimlo/4629-re...
@gordonko , pekne popísaný recept, ale ja nemám trpezlivosť babrať sa s vykosťovaním rýb, nesmela by tam ostať ani jediná maličká kostička, lebo odkedy mi jedna uviazla v hrdle, mám strach. Inak recept je fajn.