Rybia Treska (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Tento recept mám už niekoľko rokov. Kde ho dostali, tam ho chválili. Kamarátka na Islande žne s ním veľkú chválu a istá predavačka, ktorej som dal z takejto "tresky" povedala, že za 30 rokov čo robí v obchode takú dobrú "tresku" ešte nejedla. Tak posúďte sami.
45 -150 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup- potrebné suroviny na prvú časť .....
ryby , bobkový list , nové korenie celá a nakladač DEKO
- na kilo rýb potrebujeme 2 litre vody , ktorú dáme variť a pridáme donej : 1 - 2 bobkové listy , 1- 2 guličky nového korenia , 1 Dcl octu a polovičku DEKA
- ked nám voda vrie ,pridáme očistené ryby varýme 5 - 8 minút
- než sa nám ryby obvaria pripravíme si cibuli pokrájanú na drobno , ocot , soľ , tatarskú omáčku a šlahačkovú smatanku ( premňa je teraz drahá , tak som ju nahradil pochúťkovou smatankou ) a za ližicu oleja
- z obvarenej ryby treba povyberať hrubšie kosti , okrem klasických rebrových a chrbticovej kosti tam ,,čakajú,, ostré hrubšie kosti od ,,riťnej plutvy,, ....ukazujem prstom kde sú
- z obvarenej ryby treba povyberať hrubšie kosti , okrem klasických rebrových a chrbticovej kosti tam ,,čakajú,, ostré hrubšie kosti od chrbotovej plutvy ....ukazujem nanich prstom a je to ten tmavý pásik podél celého prsta z lavej strany ....pozor na ne
- rybie mäso zbavené vätších kostí rozmrvíme .... ja to robim rukou - sem tam nejaká kostička sa prešmykla
- prilejeme ocot a olej
- osolíme
- pridáme najemno nakrájanú cibuli
- pridáme jednu tatarku
- tuto mala ísť 1 šlahačková smotana ,tu som nahradil pochúťkovou smatankou , lebo recept ktorý mám mi oznamuje , že kto chce pridá si 1 pochúťkovú smatanku ....... tak som dal dve
- ... všetko spolu dobre premiešane a tresku máme ,,hotovú,,
- ....teraz ju treba odložiť na 2 dny do chladničky , kde sa chute rozložia a ocot zmäkčí drobné kostičky,takže ich ani nenájdete.
Posledné info v recepte : takáto treska vydrží 10 dní - tak dlho sme ju mi doma nemali ... DOBRÚ CHUŤ
|