Rybia Treska (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Tento recept mám už niekoľko rokov. Kde ho dostali, tam ho chválili. Kamarátka na Islande žne s ním veľkú chválu a istá predavačka, ktorej som dal z takejto "tresky" povedala, že za 30 rokov čo robí v obchode takú dobrú "tresku" ešte nejedla. Tak posúďte sami.

45 -150 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. potrebné suroviny na prvú časť ..... ryby , bobkový list , nové korenie celá a nakladač DEKO
  2. na kilo rýb potrebujeme 2 litre vody , ktorú dáme variť a pridáme donej : 1 - 2 bobkové listy , 1- 2 guličky nového korenia , 1 Dcl octu a polovičku DEKA
  3. ked nám voda vrie ,pridáme očistené ryby varýme 5 - 8 minút
  4. než sa nám ryby obvaria pripravíme si cibuli pokrájanú na drobno , ocot , soľ , tatarskú omáčku a šlahačkovú smatanku ( premňa je teraz drahá , tak som ju nahradil pochúťkovou smatankou ) a za ližicu oleja
  5. z obvarenej ryby treba povyberať hrubšie kosti , okrem klasických rebrových a chrbticovej kosti tam ,,čakajú,, ostré hrubšie kosti od ,,riťnej plutvy,, ....ukazujem prstom kde sú
  6. z obvarenej ryby treba povyberať hrubšie kosti , okrem klasických rebrových a chrbticovej kosti tam ,,čakajú,, ostré hrubšie kosti od chrbotovej plutvy ....ukazujem nanich prstom a je to ten tmavý pásik podél celého prsta z lavej strany ....pozor na ne
  7. rybie mäso zbavené vätších kostí rozmrvíme .... ja to robim rukou - sem tam nejaká kostička sa prešmykla
  8. prilejeme ocot a olej
  9. osolíme
  10. pridáme najemno nakrájanú cibuli
  11. pridáme jednu tatarku
  12. tuto mala ísť 1 šlahačková smotana ,tu som nahradil pochúťkovou smatankou , lebo recept ktorý mám mi oznamuje , že kto chce pridá si 1 pochúťkovú smatanku ....... tak som dal dve
  13. ... všetko spolu dobre premiešane a tresku máme ,,hotovú,,
  14. ....teraz ju treba odložiť na 2 dny do chladničky , kde sa chute rozložia a ocot zmäkčí drobné kostičky,takže ich ani nenájdete. Posledné info v recepte : takáto treska vydrží 10 dní - tak dlho sme ju mi doma nemali ... DOBRÚ CHUŤ