Rybacie guľky
Rybacie guľôčky v omáčke (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to.
4-5 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Rožky namočíme do vody.
- Filé, slaninu a cibuľu zomelieme na mäsovom mlynčeku.
- Pridáme vyžmýkané rožky, vajce, soľ a dochutíme troškou citrónovej šťavy.
Dobre premiešame a formujeme guľôčky s priemerom 3-4 cm. Zľahka ich obalíme v hladkej múke. Pracujeme jemne, masa nie je tuhá.
- Do väčšieho kastróla dáme osolenú vodu a privedieme k varu. Vložíme guľôčky, opatrne oddelíme od dna a 10 minút na veľmi slabom plameni varíme. Guľôčky varíme vo viacerých dávkach, naraz pravdepodobne do kastróla nevojdú.
Potom guľôčky dierovanou naberačkou opatrne vyberieme na tanier.
Vodu z varenia precedíme.
- V druhom kastróli urobíme z oleja a múky svetlú zápražku a zalejeme vodou z varenia tak, aby sme dostali stredne hustú omáčku. Povaríme 5 minút.
Vložíme do nej na malé kocky nakrájanú paradajku, dosolíme, ochutíme citrónovou šťavou a ešte 5 minút povaríme.
- Do omáčky vložíme uvarené guľôčky a necháme ich prehriať.
- Podávame s knedľou alebo cestovinami, podľa svojej chuti.