Rybací páj (fotorecept)

Autor receptu: janger

Ak mate radi rybu, tak vyskusajte.

4-5
porcie
45 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si suroviny.
  2. Rybu pokrajame na vacsie kocky. Ja som mala cerstvu tresku. Ak nemate, moze byt aj mrazena. V tom pripade ju treba nechat rozmrazit. Sampinony pokrajame na platky, slaninku na kocky. Vyborna je aj anglicka slaninka-bacon, ale ani tej slovenskej nic nechyba!
  3. Do panvice dame poopekat slaninku. Dala som ju na suchu panvicu, pusti si masti dost, takze olej tam netreba.
  4. Do druhej panvice dame rozpalit olivovy olej a opecieme sampinony. Sampinony mozeme (ale to nemusi byt) pokvapkat citronovou stavou. Potom nechame sampinony trochu vychladit.
  5. Do opecenej slaninky pridame tresku. Chvilku poopekame. Nie dlho, aby sa nam ryba nerozpadla. Posolime podla chuti. Treba pocitat s tym, ze aj slaninka je niekedy dost slana, takze nepresolit! Pridame peper.
  6. Do vychladnutych sampinonov primiesame kyslu smotanu.
  7. Listkove cesto (pouzila som mrazene) rozdelime na dve casti. Jednu cast vyvalkame na pomucenej doske a dame do vymastenej formy. Pouzila som nizku formu, priemer 26cm. Na cesto dame rybu so slaninkou a na to sampinony zmiesane so smotanou.
  8. Prikryjeme to druhou castou vyvalkaneho cesta. Okraje dobre uzavrieme. V strede spravime otvor. Mozeme ozdobit odrezkami cesta. Potrieme vajickom (nemusi byt).
  9. Dame piect do dobre rozohriatej rury (220˚C). Pecieme priblizne 40 minut. Pokrajame a mozeme papat. Dobru chut!