Ryba s cesnakovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Každý kus filé prekrojíme pozdĺžne napoly a poutierame dosucha papierovými utierkami. Do malej misky preosejeme múku a do stredu urobíme jamku. Postupne prilievame vajce rozšľahané s pivom. Zmes šľaháme vidličkou, kým nevznikne tekuté cestíčko bez hrudiek. Na panvici rozohrejeme olej. Filé namáčame po jednom do cestíčka a zvyšky necháme odkvapkať. Potom filé obaľujeme v strúhanke. Rybu pražíme v oleji na stredne silnom ohni asi 2 minúty na každej strane do zlatista tak, aby sa dobre prepiekla.
  2. Filé vyberieme z panvice, necháme odkvapkať na papierovej utierke a odložíme na teplé miesto. Takto pripravíme všetko filé. Podávame s cesnakovou omáčkou. Pripravíme si omáčku: zemiaky pokrájame na 1 cm kocky. Varíme ich v malom hrnci asi 8 minút alebo kým nezmäknú. Necháme ich odkvapkať.
  3. Potom zemiaky preložíme do malej misky a vidličkou roztlačíme na kašu. Pridáme cesnak a vínny ocot a dôkladne premiešame. Ak treba, dochutíme. Po niekoľkých kvapkách pridávame olej a stále šľaháme, kým zmes nie je hladká a hustá.