Ružové baklažány v sezamovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: zolik
Tieto ruzove baklazany som kupila na trhu u Turka napriek tomu, ze som nemala ani
predstavu ako ich pripravim. V nasej kniznici sa nachadza aj niekolko tureckych kucharskych
knih, ktore som prelistovala a skombinovala z nich tri recepty do jedneho.
4 porcie |
30 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklazany umyjeme (nesupeme) a nakrajame pozdlzne na silnejsie pasiky,
- ktore osolime a nechame chvilu postat.
- Medzitym si z uvedenych surovim pripravime cesticko. Limetkovu stavu si rozdelime. Polovicu pridame do cesticka a druhou polovicou pokvapkame uz hotove vysmazene baklazany.
- Baklazany osusime papierovou utierkou, zlahka (ozaj velmi zlahka) obalime v hladkej muke a po namoceni v cesticku vysmazame na olivovom oleji do zlatista. Podavala som so zemiakovou kasou, posypane pazitkou. Podla jedneho receptu bola priloha len miesany salat.
- Prajem dobru chut!