Vyprážaný baklažán v cícerovom cestíčku

2010 - bez fotky2010, 6. augusta 2010
Vyprážaný baklažán v cícerovom cestíčku
Foto: 2010

Baklazan sa vypraza, griluje, obaluje , opeka vsade kde rastie od Spanielska az po Indiu. Takze vyprazany baklazan v cicerovom cesticku. V Indii je to Zobraziť celý popisBaklazan sa vypraza, griluje, obaluje , opeka vsade kde rastie od Spanielska az po Indiu. Takze vyprazany baklazan v cicerovom cesticku. V Indii je to pakora na Sicilii je podobne daco panelle v grecku melitzanokeftedes atd. toto je fuzia ziaden presny recept specifickej krajiny.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1/2  hrnceka
1/3  lyzicky
1  hrncek




Postup

  1. 1

    Do cicerovej muky pridame trosku kurkumi a soli a korenia pridavame vodu a za staleho miesania vydlickou vytvorime poloriedke cesticko.Neosupany umyty baklazan pokrajame na tenke platky a stedro namacame do ochuteneho cesticka.

  2. 2

    Do rozohriateho oleja (este lepsie do fritezy ) dame vyprazat do zlatista. Dame vysusit na papierove servitky. Servirovali sme so sojovou omackou zmiesanou s cinskym octom. PS: ked je uplne cerstvy mlady baklazan nie je horky , ked sa neda zistit jeho povod treba ho namocit do osolenej vody min. 30 minut. a vysusit.

Diskusia k receptu

michsamant
dnes som sa prejedla bananov (plantains) takto vyprazenych....ja to strasne lubim, ani tie novinove obaly mi nevadia :P a nikde to nerobia lepsie nez vecer na ulici, na tych drevenych vozikoch, kde maju zavesenu olejovu lampicku okolo ktorej lieta kopec hmyzu :) urcite tu atmosferu poznas
babidka
to vyzera tak ohromne lakavo ...zajtra idem hladat cicerovu muku, ale asi nepochodim . V poslednej dobe mam prebadany snad kazdy regal v kazdom obchode v nasom aj susednom okrese :-))))))) ale nepamatam si , zeby som ju niekde videla .Ale ked som nasla zemiakovu muku/ po kila za 2,5 €!/ , snad najdem aj cicerovu :-)
alexdidi
Vyzerá ten baklažán perfektne, a ja baklažán mám veľmi rada...neviem ale či tú múku zoženiem...robila som však fritovaný baklažán na kocky obalený v klasickej pšeničnej múke ako prílohu a bol výborný...
ja zvyčajne nepoznám pôvod baklažánu, ktorý kúpim, takže ho radšej vždy dávam "vypotiť", ale stačí ho "namočiť"?..a len v čistej vode, alebo v slanej?
sandratamer
Mne sa ju podarilo zohnať včera v bioobchode, v jednom nákupnom centre. Mali dve, tak som ich okamžite zhrabla a chránila si košík, akoby mi ich mal niekto uchmatnúť. Keď som bola v inom nákupnom centre dnes, nemali ju. Je balená po 400 g. Budem musieť šetriť, čo už. Robila som dnes kuracie kúsky v cesnakovom cestíčku a k hladkej múke som pridala aj cícerovú. Odkladám si ju ešte na pakkoru, už sa na to veľmi teším :-))
2010
alexdidi,
tu je clanok ale v anglictine, sam som z toho dopleteny.Prepisem to na pridanie soli.
V podstate hovoria ze ked je stary tak ani solenie nepomoze , ako poznat ze je mlady ... aby bola supka pekna leskla.( aj ked chuti horko surovy tepelnou upravou nie je horky a nie je ho treba macat solit..

 www.grouprecipes.com/59024/eggplant-to-salt-or-not-to-salt.h...
tetuska
Máme baklažán radi, obaľujeme v trojobale, deťom pripomína chuť húb a so zemiakovou kašou, výborné...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia