Foto: 2010
Baklazan sa vypraza, griluje, obaluje , opeka vsade kde rastie od Spanielska az po Indiu. Takze vyprazany baklazan v cicerovom cesticku. V Indii je to Zobraziť celý popisBaklazan sa vypraza, griluje, obaluje , opeka vsade kde rastie od Spanielska az po Indiu. Takze vyprazany baklazan v cicerovom cesticku. V Indii je to pakora na Sicilii je podobne daco panelle v grecku melitzanokeftedes atd. toto je fuzia ziaden presny recept specifickej krajiny.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do cicerovej muky pridame trosku kurkumi a soli a korenia pridavame vodu a za staleho miesania vydlickou vytvorime poloriedke cesticko.Neosupany umyty baklazan pokrajame na tenke platky a stedro namacame do ochuteneho cesticka.
- 2
Do rozohriateho oleja (este lepsie do fritezy ) dame vyprazat do zlatista. Dame vysusit na papierove servitky. Servirovali sme so sojovou omackou zmiesanou s cinskym octom. PS: ked je uplne cerstvy mlady baklazan nie je horky , ked sa neda zistit jeho povod treba ho namocit do osolenej vody min. 30 minut. a vysusit.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja zvyčajne nepoznám pôvod baklažánu, ktorý kúpim, takže ho radšej vždy dávam "vypotiť", ale stačí ho "namočiť"?..a len v čistej vode, alebo v slanej?
tu je clanok ale v anglictine, sam som z toho dopleteny.Prepisem to na pridanie soli.
V podstate hovoria ze ked je stary tak ani solenie nepomoze , ako poznat ze je mlady ... aby bola supka pekna leskla.( aj ked chuti horko surovy tepelnou upravou nie je horky a nie je ho treba macat solit..
www.grouprecipes.com/59024/eggplant-to-salt-or-not-to-salt.h...