Ružičkový kel v mletom mäse (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Kúpila som ružičkový kel a rozmýšľala, čo by som z neho pripravila a napadlo mi zabaliť ho do mletého mäsa a toto je výsledok :-)

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som pomlela a pridala som vajíčka, vločky, soľ, cesnak, rascu, tymian, petržlenovú vňať a čierne mleté korenie.
  2. Dobre som to premiesila a nechala asi hodinu odpočívať, aby zmäkli vločky.
  3. Z hotovej mäsovej zmesi som odoberala kúsky, do každého som zabalila ružičkový kel a vyformovala guľky.
  4. Rozpálila som trochu oleja a guľky som opiekla zo všetkých strán.
  5. Zaliala som paradajkovým pretlakom.
  6. A dusila pod pokrievkou asi pol hodinu.
  7. Hotové som ešte dochutila soľou, jedným strúčikom cesnaku a tymianom, podávala som s varenými zemiakmi :-)