Ružičkový kel v mletom mäse (fotorecept)
Autor receptu: margaretka28
Kúpila som ružičkový kel a rozmýšľala, čo by som z neho pripravila a napadlo mi zabaliť ho do mletého mäsa a toto je výsledok :-)
Postup
- Mäso som pomlela a pridala som vajíčka, vločky, soľ, cesnak, rascu, tymian, petržlenovú vňať a čierne mleté korenie.
- Dobre som to premiesila a nechala asi hodinu odpočívať, aby zmäkli vločky.
- Z hotovej mäsovej zmesi som odoberala kúsky, do každého som zabalila ružičkový kel a vyformovala guľky.
- Rozpálila som trochu oleja a guľky som opiekla zo všetkých strán.
- Zaliala som paradajkovým pretlakom.
- A dusila pod pokrievkou asi pol hodinu.
- Hotové som ešte dochutila soľou, jedným strúčikom cesnaku a tymianom, podávala som s varenými zemiakmi :-)