Rustikálne morčacie stehno na plechu
Foto: podravka
Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš byt neodolateľnou vôňou.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Morčacie stehná umyjeme a potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a 1 lyžicou korenie na pečenú zeleninu. Takto pripravené mäso dáme na noc do chladničky.
- 2
Zeleninu umyjeme, očistíme, nakrájame na rovnaké kusy. Plech vymastíme, do stredu uložíme mäso (v celku) a okolo neho zeleninu. Zeleninu posypeme Podravkou na pečenú zeleninu. Nezabudneme na jednu hlávku cesnaku. Celú ju prekrojíme a neošúpanú ju dáme na plech tiež.
- 3
Celý plech pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. O 35 – 45 minút môžeme servírovať.
- 4
Podávame teplé, k mäsu a zelenine sa veľmi dobre hodí zeleninová príloha Ajvar.
Tiež morčacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu