Pečené morčacie stehno
Pečené morčacie stehno

Rustikálne morčacie stehno na plechu

podravka - fotkapodravka, 3. júla 2017. Komerčný recept.
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Foto: podravka

Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš byt neodolateľnou vôňou.

2
porcie
60 minút
príprava
35 - 45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks vykostené
1 PL
3 strúčiky
2 ks
2 ks
1 ks
2 ks
1/2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie stehná umyjeme a potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a 1 lyžicou Podravky na pečenú zeleninu. Takto pripravené mäso dáme na noc do chladničky.

  2. 2

    Zeleninu umyjeme, očistíme, nakrájame na rovnaké kusy. Plech vymastíme, do stredu uložíme mäso (v celku) a okolo neho zeleninu. Zeleninu posypeme Podravkou na pečenú zeleninu. Nezabudneme na jednu hlávku cesnaku. Celú ju prekrojíme a neošúpanú ju dáme na plech tiež.

  3. 3

    Celý plech pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. O 35 – 45 minút môžeme servírovať.

  4. 4

    Podávame teplé, k mäsu a zelenine sa veľmi dobre hodí zeleninová príloha Ajvar.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Rustikálne mám nejraději, vděčná záležitost bez zbytečné hory nádobí. Příjemný recept, díky!
Stehná z morky som piekla nedávno, ale bez tejto fantázie, ešte jedno mám, tak ho takto na plech dám!