Rustikálne morčacie stehno na plechu
Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš byt neodolateľnou vôňou.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks vykostené |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
3 strúčiky |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Morčacie stehná umyjeme a potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a 1 lyžicou Podravky na pečenú zeleninu. Takto pripravené mäso dáme na noc do chladničky.
- 2
Zeleninu umyjeme, očistíme, nakrájame na rovnaké kusy. Plech vymastíme, do stredu uložíme mäso (v celku) a okolo neho zeleninu. Zeleninu posypeme Podravkou na pečenú zeleninu. Nezabudneme na jednu hlávku cesnaku. Celú ju prekrojíme a neošúpanú ju dáme na plech tiež.
- 3
Celý plech pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. O 35 – 45 minút môžeme servírovať.
- 4
Podávame teplé, k mäsu a zelenine sa veľmi dobre hodí zeleninová príloha Ajvar.
Tiež morčacie stehno:
- 2
Diskusia k receptu