Pečené morčacie stehno

Rustikálne morčacie stehno na plechu

Autor receptu: podravka

Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš byt neodolateľnou vôňou.

2
porcie
60 minút
príprava
35 - 45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Morčacie stehná umyjeme a potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a 1 lyžicou korenie na pečenú zeleninu. Takto pripravené mäso dáme na noc do chladničky.
  2. Zeleninu umyjeme, očistíme, nakrájame na rovnaké kusy. Plech vymastíme, do stredu uložíme mäso (v celku) a okolo neho zeleninu. Zeleninu posypeme Podravkou na pečenú zeleninu. Nezabudneme na jednu hlávku cesnaku. Celú ju prekrojíme a neošúpanú ju dáme na plech tiež.
  3. Celý plech pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. O 35 – 45 minút môžeme servírovať.
  4. Podávame teplé, k mäsu a zelenine sa veľmi dobre hodí zeleninová príloha Ajvar.