Pečené morčacie stehno
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Autor receptu: podravka
Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš
byt neodolateľnou vôňou.
2 porcie |
60 minút príprava |
35 - 45 minút na 180 °C |
Postup
- Morčacie stehná umyjeme a potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a 1 lyžicou korenie na pečenú zeleninu. Takto pripravené mäso dáme na noc do chladničky.
- Zeleninu umyjeme, očistíme, nakrájame na rovnaké kusy. Plech vymastíme, do stredu uložíme mäso (v celku) a okolo neho zeleninu. Zeleninu posypeme Podravkou na pečenú zeleninu. Nezabudneme na jednu hlávku cesnaku. Celú ju prekrojíme a neošúpanú ju dáme na plech tiež.
- Celý plech pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. O 35 – 45 minút môžeme servírovať.
- Podávame teplé, k mäsu a zelenine sa veľmi dobre hodí zeleninová príloha Ajvar.