Foto: sonulienka
Trochu som sa pozabávala, piekla som tieto ruské oriešky.
porcií
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Ja som robila pol dávky bezlepkové pre dcéru ktorá má bezlepkovú dietu a pol dávky obyčajné.
-
2
Vymiešame si cukor a vajíčko.
-
3
Pridáme štvrť ČL sódy a štvrť ČL octu a dobre rozšľaháme ja som robila strojom. Keď máme dobre rozšľahané pridáme ďalšiu štvrťku sódy a octu a znovu dobre rozšľaháme.
-
4
Ďalej pridávame pomaličky horúce rozpustené maslo. A dobre zašľaháme.
-
5
Na koniec po lyžiciach pridávame múku a šľaháme poslédné lyžice už miesim rukou a dobre vypracujem cesto.
-
6
Cesto vypracované a robím takéto gulky ktoré dávam do vymastenej formy na ruské orechy.
-
7
Cesto vo forme - pečiem asi 2 min. s jednej a 2 min. s druhej strany ale si kontrolujem aby mi neprihoreli. Tu ešte som si dala na sporák alobal aby som po upečení mala menej práce s čistením sporáka.
-
8
Upečené.
-
9
A začínam plniť. Plnku urobím nasledovne: Dobre si vymiešam karamelové salko a maslo a plním a spájam oriešky.
-
10
No a tu už mám všetky naplnené a necháme ich postáť. Tie bezlepkové sú dobré hneď, ale obyčajné sú strochu tvrdšie a mali by postáť tak 2-3 dni. Ideme v nedeľu gratulovať tak budú akurát.
varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...
- treba sa poponáhľať.