Ruské orechy (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Trochu som sa pozabávala, piekla som tieto ruské oriešky.
Postup
- Pripravíme si suroviny.
Ja som robila pol dávky bezlepkové pre dcéru ktorá má bezlepkovú dietu a pol dávky obyčajné.
- Vymiešame si cukor a vajíčko.
- Pridáme štvrť ČL sódy a štvrť ČL octu a dobre rozšľaháme ja som robila strojom. Keď máme dobre rozšľahané pridáme ďalšiu štvrťku sódy a octu a znovu dobre rozšľaháme.
- Ďalej pridávame pomaličky horúce rozpustené maslo. A dobre zašľaháme.
- Na koniec po lyžiciach pridávame múku a šľaháme poslédné lyžice už miesim rukou a dobre vypracujem cesto.
- Cesto vypracované a robím takéto gulky ktoré dávam do vymastenej formy na ruské orechy.
- Cesto vo forme - pečiem asi 2 min. s jednej a 2 min. s druhej strany ale si kontrolujem aby mi neprihoreli.
Tu ešte som si dala na sporák alobal aby som po upečení mala menej práce s čistením sporáka.
- Upečené.
- A začínam plniť.
Plnku urobím nasledovne:
Dobre si vymiešam karamelové salko a maslo a plním a spájam oriešky.
- No a tu už mám všetky naplnené a necháme ich postáť. Tie bezlepkové sú dobré hneď, ale obyčajné sú strochu tvrdšie a mali by postáť tak 2-3 dni.
Ideme v nedeľu gratulovať tak budú akurát.