Ruské orechy (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Trochu som sa pozabávala, piekla som tieto ruské oriešky.

128
porcií

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Ja som robila pol dávky bezlepkové pre dcéru ktorá má bezlepkovú dietu a pol dávky obyčajné.
  2. Vymiešame si cukor a vajíčko.
  3. Pridáme štvrť ČL sódy a štvrť ČL octu a dobre rozšľaháme ja som robila strojom. Keď máme dobre rozšľahané pridáme ďalšiu štvrťku sódy a octu a znovu dobre rozšľaháme.
  4. Ďalej pridávame pomaličky horúce rozpustené maslo. A dobre zašľaháme.
  5. Na koniec po lyžiciach pridávame múku a šľaháme poslédné lyžice už miesim rukou a dobre vypracujem cesto.
  6. Cesto vypracované a robím takéto gulky ktoré dávam do vymastenej formy na ruské orechy.
  7. Cesto vo forme - pečiem asi 2 min. s jednej a 2 min. s druhej strany ale si kontrolujem aby mi neprihoreli. Tu ešte som si dala na sporák alobal aby som po upečení mala menej práce s čistením sporáka.
  8. Upečené.
  9. A začínam plniť. Plnku urobím nasledovne: Dobre si vymiešam karamelové salko a maslo a plním a spájam oriešky.
  10. No a tu už mám všetky naplnené a necháme ich postáť. Tie bezlepkové sú dobré hneď, ale obyčajné sú strochu tvrdšie a mali by postáť tak 2-3 dni. Ideme v nedeľu gratulovať tak budú akurát.