Rozliata slaná pita bez kajmaku fotorecept

an3da - fotkaan3da, 22. januára 2014
Rozliata slaná pita bez kajmaku (fotorecept)
Foto: an3da

Kajmak je dobrý ale veľmi mastný. Toto je trochu lahšie stráviteľné.

5 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks surové
3 100 - 200
1 šálka
3 šálky
3 šálky
100 - 200 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny, okrem smotany, dobre vymiešame a vylejeme na plech. Upečené potrieme smotanou.

    Rozliata slaná pita bez kajmaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Namiesto mlieka môže byť jogurt alebo aj minerálka, ja som dala pohár aj pol jogurtu - toľko som mala, a dva a pol poháre minerálky. Olej som nemala, tak som dala pol pohára stopenej masti.

    Rozliata slaná pita bez kajmaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu je múka, kukuričná, biela. A takto to vyzerá na plechu.

    Rozliata slaná pita bez kajmaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A nakoniec upečené, potriete smotanou.

    Rozliata slaná pita bez kajmaku (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

an3da
Ups, jedna šálka oleja, to som klikala trojku na všetko, prosím o prepáčenie. Opravím.
julica
To je uplne zaujimavy recept, taketo slane kolace sa na slovensku vobec nerobia. KK
marianne
Môže to byť výborné.Dá sa zameniť kukuričná múka, za iný druh múky, bez toho,aby som to pokazila? Skúšala si?
an3da
@marianne - áno, a ak nechceš kukuričnú tak potom daj ostrú alebo na hrubo pomletú pšeničnú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia