Rolka z bravčového karé (fotorecept)

Autor receptu: blackwolfer

Môj receptík na veľmi sýte papaničko.

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 225 °C

Postup

  1. Bravčové karé prerežeme na polovicu. Naklepeme ho pod igelitovým vrecúškom aby sme si nezašpinili celú kuchyňu od vody striekajúcej z mäsa.
  2. Osolíme a okoreníme.
  3. Potrieme horčicou.
  4. Na mäso položíme šunku...
  5. potom plátkový syr,
  6. ďalej šampiňóny a klobásku.
  7. Rolku začneme pomaly stáčať (mne pomáhala mamka).
  8. Konce a okraje mäsa spojíme ihlicami.
  9. Mäso preložíme na pekáč s trochou bravčovej masti a sprudka opražíme z každej strany na šporáku.
  10. Zmes na potretie si pripravíme takto: olej zmiešame s jednou čajovou lyžičkou mletej červenej papriky - sladkej.
  11. Opražené mäso potrieme zmesou a posypeme grilovacím korením.
  12. Prikryjeme a vložíme do rúry piecť pri teplote 225°C asi na 1 hodinu a 30 minút.
  13. Počas pečenia potierame už pripravenou zmesou a polievame výpekom.
  14. Po upečení mäso odoberieme z pekáča, výpek precedíme a zahustíme vodou s múkou.
  15. Podávame s americkými zemiakmi a ľubovoľným šalátom.