Rolka z bravčového karé (fotorecept)
Autor receptu: blackwolfer
Môj receptík na veľmi sýte papaničko.
6 porcií |
30 minút príprava |
90 minút na 225 °C |
Postup
- Bravčové karé prerežeme na polovicu. Naklepeme ho pod igelitovým vrecúškom aby sme si nezašpinili celú kuchyňu od vody striekajúcej z mäsa.
- Osolíme a okoreníme.
- Potrieme horčicou.
- Na mäso položíme šunku...
- potom plátkový syr,
- ďalej šampiňóny a klobásku.
- Rolku začneme pomaly stáčať (mne pomáhala mamka).
- Konce a okraje mäsa spojíme ihlicami.
- Mäso preložíme na pekáč s trochou bravčovej masti a sprudka opražíme z každej strany na šporáku.
- Zmes na potretie si pripravíme takto: olej zmiešame s jednou čajovou lyžičkou mletej červenej papriky - sladkej.
- Opražené mäso potrieme zmesou a posypeme grilovacím korením.
- Prikryjeme a vložíme do rúry piecť pri teplote 225°C asi na 1 hodinu a 30 minút.
- Počas pečenia potierame už pripravenou zmesou a polievame výpekom.
- Po upečení mäso odoberieme z pekáča, výpek precedíme a zahustíme vodou s múkou.
- Podávame s americkými zemiakmi a ľubovoľným šalátom.