Perlička
Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby
exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky,
bažanty, jarabice, holuby...* Jednoducho, malá hydina
nie je o presýtení žalúdka, ale skôr o delikatesách,
zážitkovej gastronómii, mimoriadnej príležitosti.
Motivuje každého profesionála, aby z nej pripravil
„majsterštyk“. Jedlo, ktoré bude vždy iné, lahodné, ale
predovšetkým prekvapivé, pekné a originálne.
Postup
- Prsia z perličky narežeme pozdĺžne tak, aby vznikla čo najväčšia plocha na plnenie. Mäso zľahka naklepeme, potrieme rozkrojeným cesnakom, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením, pokvapkáme olivovým
olejom a necháme odležať.
- Na rozpálenej panvici nasucho opečieme mangold
(môžeme namiesto neho použiť špenát alebo šťaveľ ), zľahka osolíme, okoreníme a poukladáme na pripravené
mäso. Takto pripravené pláty mäsa zrolujeme tak, aby celý povrch roliek pokrývala koža. Na ďalší postup potrebujeme
vákuovačku – mäso zavákuujeme a vložíme
do vodného kúpeľa na 63 °C na hodinu. Potom mäsové roládky
vyberieme z vrecka a opečieme z každej
strany do zlatista.
- Očistenú a nakrájanú tekvicu varíme
spolu s vetvičkou tymianu, rozmarínu
a so soľou vo vriacej vode približne 10
minút. Potom scedíme, pridáme maslo a rozmixujeme. Omáčku dochutíme soľou.