Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou fotorecept

remy - fotkaremy, 19. októbra 2017 19:49
Ďalšie recepty »
Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou (fotorecept)Foto: remy

Skúsil som pre mňa niečo netradičné, zdieľam s Varecháčmi. Roláda mala úspech, no nabudúce pridám nejaké zlepšováky.

40 min
na 170 °C

Suroviny

100 g
70 ml
1 ks
50 g
250 g
1 KL
Plnka:
30 g
1 bal
1 ks
3 PL
1 ks
80 g mleté
Poleva:
60 g
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Tvaroh, mlieko, vajce a cukor dobre vymiešame. Postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečenia. Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť.

  2. 2

    Pripravíme si plnku. Vyšľahaný sneh s polovicou vanilkového cukru a štipkou soli pridávame do zomletých madlí zmiešaných so šťavou s pomaranča, druhou polovicou vanilkového cukru a cukrom. Šťavy pridávame len toľko, aby nám zmes neostala mokrá. Mandle budú lepšie chutiť, ak ich necháme jemne osmahnúť na suchej panvici.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na požadovaný rozmer. Roládu som piekol v srnčom chrbáte, takže rozmer som si prispôsobil forme na pečenie. Na cesto natrieme lekvár (použil som domáci marhuľovo-pomarančový) a plnku. Roládu zrolujeme a vložíme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy (prípadne na papier na pečenie).

    Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Žĺtok zmiešame s pomarančovou šťavou a natrieme na cesto narezané pozdĺž. Pečieme cca 35 - 40 minút na cca 170°C.

    Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí polejeme práškovým cukrom zmiešaným s pomarančovou šťavou. Posypeme mandľovými lupienkami.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist