Mandľová roláda
Mandľová roláda

Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou fotorecept

remy - fotkaremy, 19. októbra 2017
Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou (fotorecept)
Foto: remy

Skúsil som pre mňa niečo netradičné, zdieľam s Varecháčmi. Roláda mala úspech, no nabudúce pridám nejaké zlepšováky.

40 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g
70 ml
1 ks
50 g
250 g
1 KL
Plnka:
30 g
1 bal
1 ks
3 PL
1 ks
80 g mleté
Poleva:
60 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tvaroh, mlieko, vajce a cukor dobre vymiešame. Postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečenia. Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť.

  2. 2

    Pripravíme si plnku. Vyšľahaný sneh s polovicou vanilkového cukru a štipkou soli pridávame do zomletých madlí zmiešaných so šťavou s pomaranča, druhou polovicou vanilkového cukru a cukrom. Šťavy pridávame len toľko, aby nám zmes neostala mokrá. Mandle budú lepšie chutiť, ak ich necháme jemne osmahnúť na suchej panvici.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na požadovaný rozmer. Roládu som piekol v srnčom chrbáte, takže rozmer som si prispôsobil forme na pečenie. Na cesto natrieme lekvár (použil som domáci marhuľovo-pomarančový) a plnku. Roládu zrolujeme a vložíme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy (prípadne na papier na pečenie).

    Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Žĺtok zmiešame s pomarančovou šťavou a natrieme na cesto narezané pozdĺž. Pečieme cca 35 - 40 minút na cca 170°C.

    Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí polejeme práškovým cukrom zmiešaným s pomarančovou šťavou. Posypeme mandľovými lupienkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Varíme s Varechou, Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

radost
..aké zlepšováky..??napíš hneď...tuk do cesta žiaden..??nebola "blato"..??zaujal si ma,že pečieš..môj syn varí..no nepečie sladké..nech sa ti darí...
remy
@Radost (20.10.2017 12:09)

Ďakujem.
Cesto bolo chutné aj bez tuku, druhý krát by som pridal hrudku masla. Určite by som piekol na papieri. Do plnky by sa hodil aj pomarančový likér. Skúsim vymeniť aj plnku, napríklad za tvarohovú, prípadne pridať kandizované citrusové ovocie. Nápadov by bolo...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha