Roláda z morčacieho stehna
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 28. apríla 2014
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Morčacie stehno vykostíme. Polovicu cibule a cesnaku opražíme dozlatista a necháme chladnúť. Rožky nakrájame na kocky, pridáme vajcia, nakrájanú petržlenovú vňať, opraženú cibuľu, soľ, korenie, nastrúhame muškátový oriešok a dôkladne premiešame.
- 2
Z morčacieho stehna urobíme nožom čo najväčší plát mäsa (mäso rozrolujeme). Plát morčaciny osolíme, rovnomerne naň rozložíme slaninu nakrájanú na hranolčeky a potrieme plnkou. Mäso zrolujeme, zviažeme potravinárskou niťou alebo spojíme kuchynskou špízovou ihlou.
- 3
Pripravenú roládu osolíme, na oleji opražíme a vyberieme. V tom istom oleji opražíme zvyšnú cibuľu, cesnak, podlejeme vývarom, vložíme roládu a prikryté pečieme na 160 °C približne 90 minút. Po upečení šťavu ešte dovaríme, kým sa v nej cibuľa nerozvarí, a zjemníme ju maslom. Ako prílohu podávame grilovanú zeleninu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a nemala chybu :)