Roláda z morčacieho stehna

František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 28. apríla 2014
Roláda z morčacieho stehna
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
250 g
3 ks
4-5 ks
300 g
2 hlávky
podľa potreby
1 ks
70 ml
 na zjemnenie šťavy




Postup

  1. 1

    Morčacie stehno vykostíme. Polovicu cibule a cesnaku opražíme dozlatista a necháme chladnúť. Rožky nakrájame na kocky, pridáme vajcia, nakrájanú petržlenovú vňať, opraženú cibuľu, soľ, korenie, nastrúhame muškátový oriešok a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Z morčacieho stehna urobíme nožom čo najväčší plát mäsa (mäso rozrolujeme). Plát morčaciny osolíme, rovnomerne naň rozložíme slaninu nakrájanú na hranolčeky a potrieme plnkou. Mäso zrolujeme, zviažeme potravinárskou niťou alebo spojíme kuchynskou špízovou ihlou.

  3. 3

    Pripravenú roládu osolíme, na oleji opražíme a vyberieme. V tom istom oleji opražíme zvyšnú cibuľu, cesnak, podlejeme vývarom, vložíme roládu a prikryté pečieme na 160 °C približne 90 minút. Po upečení šťavu ešte dovaríme, kým sa v nej cibuľa nerozvarí, a zjemníme ju maslom. Ako prílohu podávame grilovanú zeleninu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia