Roláda z morčacieho stehna
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút na 160 °C |
Postup- Morčacie stehno vykostíme. Polovicu cibule a cesnaku opražíme dozlatista a necháme chladnúť. Rožky nakrájame na kocky, pridáme vajcia, nakrájanú petržlenovú vňať, opraženú cibuľu, soľ, korenie, nastrúhame muškátový oriešok a dôkladne premiešame.
- Z morčacieho stehna urobíme nožom čo najväčší plát mäsa (mäso rozrolujeme). Plát morčaciny osolíme, rovnomerne naň rozložíme slaninu nakrájanú na hranolčeky a potrieme plnkou. Mäso zrolujeme, zviažeme potravinárskou niťou alebo spojíme kuchynskou špízovou ihlou.
- Pripravenú roládu osolíme, na oleji opražíme a vyberieme. V tom istom oleji opražíme zvyšnú cibuľu, cesnak, podlejeme vývarom, vložíme roládu a prikryté pečieme na 160 °C približne 90 minút. Po upečení šťavu ešte dovaríme, kým sa v nej cibuľa nerozvarí, a zjemníme ju maslom. Ako prílohu podávame grilovanú zeleninu.
|