Roláda z morčacieho stehna

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 160 °C

Postup

  1. Morčacie stehno vykostíme. Polovicu cibule a cesnaku opražíme dozlatista a necháme chladnúť. Rožky nakrájame na kocky, pridáme vajcia, nakrájanú petržlenovú vňať, opraženú cibuľu, soľ, korenie, nastrúhame muškátový oriešok a dôkladne premiešame.
  2. Z morčacieho stehna urobíme nožom čo najväčší plát mäsa (mäso rozrolujeme). Plát morčaciny osolíme, rovnomerne naň rozložíme slaninu nakrájanú na hranolčeky a potrieme plnkou. Mäso zrolujeme, zviažeme potravinárskou niťou alebo spojíme kuchynskou špízovou ihlou.
  3. Pripravenú roládu osolíme, na oleji opražíme a vyberieme. V tom istom oleji opražíme zvyšnú cibuľu, cesnak, podlejeme vývarom, vložíme roládu a prikryté pečieme na 160 °C približne 90 minút. Po upečení šťavu ešte dovaríme, kým sa v nej cibuľa nerozvarí, a zjemníme ju maslom. Ako prílohu podávame grilovanú zeleninu.