Roláda

Roláda Slza anjela (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Známy zákusok, ale v inom, nenáročnom prevedení. Oplatí sa vyskúšať.

16
porcií
55 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto, potrebovať budeme aj štipku soli.
  2. Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, postupne pridáme po lyžiciach cukor. Šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí, aspoň 8-10 minút do tuha. Postupne varechou vmiešame preosiatu múku.
  3. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a nanesieme pripravené cesto.
  4. Cesto uhladíme a posypeme mandľovými lupienkami.
  5. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
  6. Po upečení za horúca korpus otočíme, aby mandle boli naspodu, stiahneme papier na pečenie, pomôžeme si druhým plechom.
  7. Suroviny na krém a šľahačku. Potrebovať budeme ešte aj vanilínový cukor.
  8. Krém: V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a žĺtky. Zmes prelejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Zakryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  9. Čerstvé zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
  10. Krém rozotrieme na pripravený korpus.
  11. Šľahačka: Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix, došľaháme do tuha a šľahačku rozotrieme na krém.
  12. Pomocou papiera naplnenú roládu zrolujeme.
  13. Prenesieme na plech alebo podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.