Kakaová roláda

Roláda s vaječným likérom

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava
7-10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto: Žĺtky a kryštálový cukor spolu vyšľaháme. Polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao pridáme do žĺtkovej hmoty a zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Rúru vyhrejeme na 200 °C, cesto vylejeme na papier na pečenie a upečieme. Po upečení plát cesta zrolujeme.
  2. Krém: Mlieko, cukor, Zlatý klas a vaječný likér uvaríme na hustý krém. Necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme a postupne do nej zamiešame vychladnutý vaječný puding.
  3. Vychladnuté cesto rozprestrieme, natrieme krémom a opäť stočíme do rolády. Necháme v chlade stuhnúť.