Rizoto s medvedím cesnakom
Autor receptu: lucka555
Keďže medvedí cesnak je teraz veľmi aktuálny a kto vie kde ho hľadať, tak vie že ho je aj veľmi,
veľmi veľa.. aspoň u nás na východe :) A tak som sa rozhodla urobiť také trošku menej tradičné
rizoto. Hádam, že bude aj Vám chutiť tak veľmi ako chutilo nám.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si vývar, ktorý udržujeme teplý.
Cibuľku si pokrájame na drobné kúsky a opražíme v hrnci na 1PL olivého oleja a 25g masla. Prisypeme ryžu a tak pol minútky restujeme.
- Prilejeme víno, miešame na miernom plameni. Necháme všetko víno odpariť.
Keď je víno odparené pridávame postupne po 1 naberačke vývaru - vlejeme naberačku, premiešame, necháme odpariť, prilejeme ďalšiu. Takto po naberačkách pokračujeme až kým nebude ryža uvarená. Miešanie je veľmi dôležité aby sa ryža nepripálila.
- Keď je ryža uvarená pridáme nastrúhaný parmezán, nasekaný medvedí cesnak a zvyšné maslo. Ak treba dosolíme, okoreníme. Poriadne premiešame, vypneme plameň, zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľku odpočinúť.
Kto by chcel môže pridáť aj kuracie mäsko, záleží na každom čo má rád. :)